LOGO CAIB
Contingut
16 abril 2020Conselleria de Mobilitat i Habitatge
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern demanarà a AENA que bonifiqui els cànons a les empreses que empren locals dels aeroports

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge demanarà a AENA la bonificació dels canons que paguen les empreses de transport i agències de viatge per a l’ús de locals als aeroports de les Illes.

Igualment també ha acordat que per a aquesta temporada d’estiu no es tramitaran autoritzacions per a serveis de VTC (vehicles de lloguer amb conductor) temporals.

Aquestes decisions s’han pres després de la reunió del conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, amb el Consell Balear de Transport -que integra representants de tot el sector i les distintes institucions-  per tal d’avaluar la situació de les distintes empreses (d’ autobusos discrecionals, concessionàries de bus regular, taxis, VTC, transportistes de mercaderies, entre d’altres) durant l’estat d’alarma.

Durant la reunió d’avui s’ha assegurat que el transport de mercaderies per a l’abastiment de la població segueix produint-se amb normalitat i que es farà un seguiment de la situació i de les necessitats de les empreses.  

Igualment, la Conselleria de Mobilitat i habitatge s’ha compromès a traslladar als ajuntaments la problemàtica plantejada envers l’ocupació per part de vehicles privats de les zones de càrrega i descàrrega, fet que dificulta molt la feina dels treballadors que reparteixen mercaderies.

D’altra banda, la recuperació de freqüències en el transport públic de tren i autobús interurbà iniciada el dimarts dia 14, amb la tornada a la feina de sectors no essencials) ha situat la demanda en un 10% de l’habitual en tren i en un 5% en els busos interurbans.