LOGO CAIB
Contingut
30 abril 2020Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

L'Estat es compromet a realitzar noves inversions per avançar en la transició energètica a les Illes

El Director General d'Energia, Aitor Urresti, i el director de l'Institut Balear de l'Energia (IBE), Ferran Rosa, han participat aquest matí en la reunió sectorial amb el Ministeri per a la Transició Energètica i el Repte Demogràfic -MITECO- on han valorat de forma conjunta que la transició energètica serà un sector clau en la reactivació econòmica de les Illes Balears. En aquest sentit, s'han compromès a seguir treballant en el desenvolupament de projectes i accions concretes que afavoreixin l'impuls d'una economia verda i blava. Un nou model de producció que permetrà crear llocs de feina qualificats, diversificar els sectors productius i abaratir el cost del rebut de la llum.

En aquest context, MITECO ha garantit que es manté el seu compromís a destinar noves inversions en energies renovables a les Balears i es treballarà en noves línies d'ajudes i subhastes que estaran entorn dels 20 milions d'euros.

Alhora, s'ha acordat que se seguiran mantenint reunions bilaterals periòdiques amb l'objectiu de seguir treballant en la reducció d'emissions de CO₂ i la seguretat del sistema energètic de les Illes.