LOGO CAIB
Contingut
8 novembre 2019Conselleria de Salut i Consum
Foto de noticia

L’Hospital Universitari Son Espases acull avui les VI Jornades de Teràpia Ocupacional. Sota el lema «Teràpia ocupacional en creixement, noves mirades», aquestes Jornades pretenen acostar i revisar les noves metodologies, les tècniques d’intervenció i les eines terapèutiques més innovadores i oferir formació. Aquesta edició ha estat organitzada per la Comissió de Terapeutes Ocupacionals de Salut Mental del Servei de Salut de les Illes Balears i pel Col·legi Oficial de Terapeutes Ocupacionals de les Illes Balears.

La teràpia ocupacional és una disciplina de l’àmbit sanitari que té per objectiu capacitar les persones amb limitacions físiques, psíquiques o neurològiques prevenint o reduint les discapacitats que són conseqüència de trastorns diversos i afavorint que els pacients tenguin autonomia i valorin el potencial propi. Es tracta de rehabilitar-los i articular els mecanismes adients perquè adquireixin habilitats per desenvolupar les activitats de la vida diària (higiene, alimentació, vestir-se...), la formació, la feina, l’oci o l’administració del temps lliure.

Els pacients a qui va adreçada la teràpia ocupacional són de diferents tipus: persones amb alguna discapacitat intel·lectual, malalts amb alguna afecció neurodegenerativa (Alzheimer, Parkinson...) o amb paràlisi cerebral, persones majors o infants que necessiten desenvolupar algunes habilitats intel·lectuals, físiques o sensorials. A les Illes Balears fan feina més de 150 terapeutes ocupacionals —tant a l’àmbit públic com al privat— en especialitats com la pediatria, la neurorehabilitació, la rehabilitació física, la salut mental o la geriatria.