LOGO CAIB
10 agost 2018Conselleria de Serveis Socials i Cooperació
Foto de noticia

Serveis Socials i Cooperació enforteix la cooperació bilateral amb Bolívia

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha duit a terme aquestes setmanes missions tècniques de seguiment de projectes a Bolívia, un dels països prioritaris d'intervenció per a la cooperació balear. A la trobada mantinguda entre el director general de Cooperació, Antoni Servera, i els màxims responsables de la Gobernación del departament de Cochabamba, es va renovar el compromís de seguir contribuint en el desenvolupament i progrés d'aquesta regió. Per una banda, s'ha renovat l'aportació al Programa de Naciones Unidas para el Desarrollo (PNUD), recuperat aquesta legislatura després que l'any 2011 quedés paralitzat. La recuperació del programa ha suposat una aportació de 52.700 euros al projecte d'enfortiment de les capacitats productives i comercials de petits productors, i el compromís del Govern ha estat aprovar un altre conveni de cooperació directa enguany per la mateixa quantitat, que donarà continuïtat a l'actual intervenció.

Però a més de renovar aquest projecte del PNUD, s'han iniciat converses amb la governació del municipi de Cochamamba per establir un nou acord de cooperació bilateral, que permetrà a les dues administracions dur a terme, conjuntament, projectes de cooperació al desenvolupament en aquest país. D'aquí que s'hagin iniciat converses per elaborar un Memoràndum d'Enteniment per a la cooperació entre el Govern de les Illes i el de Cochabamba, un document marc de referència que estableixi els termes d'aquesta cooperació bilateral.

La missió també ha servit per fer un seguiment dels projectes de cooperació finançats per la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació al país. Des de l'any 2015 s'han finançat vuit projectes de cooperació indirecta a Bolívia desenvolupats per les entitats Enginyeria sense Fronteres, Fundación Amaranta, Mans Unides i Fundación Amazonia, per un import total de 465.000 euros. Actualment, a les Illes Balears resideixen prop de 3.500 bolivians, una majoria dels quals són del departament de Cochabamba.