LOGO CAIB
Contingut
4 març 2019| <9ªL> Conselleria de Cultura, Participació i Esports
Foto noticia

Debat sobre ‘El desenvolupament de les indústries culturals a les comunitats autònomes’

Aquest dimarts, 5 de març a les 19 hores a Ca n'Oleo (carrer de l'Almudaina, 4 de Palma), es durà a terme una nova edició del cicle 'Converses entorn de les Indústries Culturals i Creatives' organitzat per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports que convida especialistes de diferents àmbits territorials i professionals a reflexionar sobre les Indústries Culturals i Creatives i amb motiu de la creació de l'Institut d'Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB).

La jornada comptarà amb la conferència 'El desenvolupament de les Indústries Culturals a les comunitats autònomes' i serà a càrrec de Miquel Curanta i Girona, Director de l'ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals); Carmen Oroz, Directora del Servei d'Acció Cultural del Govern de Navarra i Sabin Goitia Goienetxea, assessor del Departament de Cultura i Política Lingüística del Govern del País Basc. Moderarà l'acte Joan Carles Martorell, Director d'IB3 Televisió.

Miquel Curanta i Girona és gestor català i l'actual director de l'Institut Català de les Empreses Culturals, càrrec que ocupa des de novembre de 2018. Va estudiar Comunicació Audiovisual a l'Escola de Gestió Empresarial de Girona, i posteriorment va realitzar un postgrau de Gestió i Estratègia en Social Media (ESIC Business School) i un màster en Direcció de Màrqueting i Comunicació a la Universitat Oberta de Catalunya. Entre 2008 i 2018 fou el director del TR3SC.

María Carmen Oroz Iribarren és la Directora del Servei d'Acció Cultural del Gobierno de Navarra. És funcionària del Govern de Navarra i de l'Ajuntament de Sangüesa (en excedència) i tècnica d'empreses i activitats turístiques. A més, és Llicenciada en Comunicació (Comunicació i Relacions públiques), experta en Gestió Pública (màster UPNA) i té un màster universitari en gestió cultural.

Sabino Goitia Goyenechea és assessor del Departament de Cultura i Política Lingüística del Gobierno Vasco.

El cicle 'Converses entorn de les Indústries Culturals i Creatives' es duu a terme cada dimarts a les 19 hores a Ca n'Oleo entre el 12 de febrer i el 26 de març, diversos ponents de diferents àmbits territorials i professionals són convidats a reflexionar sobre les Indústries Culturals i Creatives. Aquestes converses s'emmarquen en el Pla de Cultura de les Illes Balears i tenen la intenció de donar a conèixer com s'està enfocant aquest segment cultural en altres institucions i territoris. Les jornades són organitzades per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears.