LOGO CAIB
Contingut
17 juliol 2019Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca
Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Les Jornades Internacionals per a professors de català són el principal espai de formació adreçat al professorat de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior. També són un punt de trobada, debat i reflexió per compartir projectes i experiències didàctiques, amb la finalitat de contribuir a la millora de la innovació i de la docència. Enguany, hi participaran vuitanta docents d’universitats de més de vint països diferents, com ara les universitats de Mont-real, Brno, Los Angeles, Mèxic DF, Hèlsinki, l’Havana o Berlín, entre d’altres.

L'Institut Ramon Llull ofereix suport a més de 150 centres amb docència d’estudis catalans  d’arreu del món i subscriu acords amb les universitats per tal de promoure-hi els estudis de llengua i cultura catalanes.  

La sessió inaugural va tenir lloc ahir, dimarts 16 de juliol, al Parlament de les Illes Balears i hi participaren el President del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomas; el Conseller d’Educació, Universitat i Recerca Govern de les Illes Balears, Martí March; la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga; el secretari d'Universitat i Recerca de Catalunya, Francesc Xavier Grau; la secretària autonòmica d'Universitat i Recerca, Agustina Vilaret ; i la directora de l’Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé. 

L'acte va comptar amb la conferència inaugural “De la paraula a la imatge”, la durà a terme Agustí Villaronga, director i guionista mallorquí, autor, entre d'altres de Tras el cristal (1987), El mar (2000),  Pa negre (2010) o Incerta glòria (2017).

Al llarg dels quatre dies que duren les Jornades, el professorat de la Xarxa Llull participarà als tallers organitzats tant per docents de la Xarxa com per professors d’altres universitats, amb l’objectiu de compartir experiències i recursos sobre la docència de la llengua catalana.També s’hi han programat diverses activitats de caràcter cultural.