LOGO CAIB
16 maig 2018Conselleria de Salut
Foto de noticia

Onze residents de salut mental han completat la formació a les Illes Balears

Onze residents de salut mental han completat la formació a les Illes Balears en les especialitats de psicologia clínica, infermeria de salut mental i psiquiatria. L’acte de graduació ha tengut lloc a l’Hospital Psiquiàtric i ha estat organitzat per la Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental de les Illes Balears (UDMSM). És la primera vegada que es fa un acte de comiat als residents de salut mental, ja que abans s’integraven dins les diferents unitats de docència dels hospitals.
 
Hi ha assistit la directora general d’ Acreditació, Docència i Investigació, Marga Frontera; el gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar; el coordinador autonòmic de Salut Mental, Oriol Lafau, i la cap d’estudis de la UDMSM, M.ª Luz Pradana. Una vegada acabada la presentació, s’han lliurat les orles commemoratives i obsequis als onze residents.
 
A tota la UDMSM hi ha trenta-dos residents, onze dels quals han completat enguany la formació. La UDMSM es considera multiprofessional perquè forma residents de tres especialitats (psiquiatria, psicologia clínica i infermeria de salut mental). Es va acreditar com a tal a les Illes Balears el setembre de 2010.
 
Els MIR (metges interns residents) i els PIR (psicòlegs interns residents) tenen una formació de quatre anys, i la dels IIR (infermers interns residents) dura dos anys. El sistema de formació dels especialistes per mitjà de la residència els assegura una formació de qualitat, ja que es formen al mateix sistema del qual després formaran part. Els residents de salut mental fan l’aprenentatge amb una rotació per diversos dispositius hospitalaris i comunitaris, cosa que els permet formar-se en tots els aspectes necessaris per prestar correctament assistència als pacients de salut mental i als seus familiars.