LOGO CAIB
Contingut
13 maig 2022Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Negueruela completa una agenda de treball de dos dies a Alemanya donant a conéixer els aspectes més importants de la nova llei turística


El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha tancat aquest divendres una agenda de treball de dos dies a Alemanya en els quals ha mantingut diverses reunions amb representants del Govern federal i membres d'entitats ecologistes i turístiques, així com mitjans de comunicació especialitzats en turisme, als qui ha traslladat els detalls de la nova llei turística de les Illes Balears. Una normativa que exigirà a les empreses mesures pioneres en sostenibilitat mediambiental i drets laborals i amb la qual es pretén que el destí pugui continuar liderant el turisme gràcies a tota una sèrie de transformacions que portin al destí a ser plenament sostenible i circular.

Durant aquestes trobades, que van arrancar ahir a Hamburg amb l'organització ecologista Futouris, i s'han prolongat durant la jornada de avui amb reunions a Berlín amb l'ambaixador d'Espanya a Alemanya, Ricardo Martínez Vázquez, així com amb la cap del departament de Comerç, Turisme i Creació d'Ocupació del Ministeri d'Economia i Assumptes Climàtics, Iris Wehrmann, i el fundador del primer think tank turístic d'Alemanya, l'ex diputat Marcel Klinge, Negueruela ha desgranat les principals característiques de la nova normativa, així com les novetats laborals que inclou, en benefici de tots els treballadors i treballadores de les Illes. Tot amb l'objectiu de convertir a Balears en un referent europeu d'aposta per la qualitat com a destí, la sostenibilitat en la producció i la millora de les condicions de treball.

Entre les principals novetats exposades, destaquen la necessitat d'implementar llits elevables a les habitacions per a evitar malalties laborals de les cambreres de pis, així com sistemes d'estalvi d'aigua i limitació de plàstic i paper o el respecte al producte local amb la traçabilitat d'aliments de les illes.

Durant les seues exposicions, el conseller ha defensat la importància d'una normativa turística com la impulsada pel Govern, que actualment està en tramitació parlamentària, ja que situa el benestar dels treballadors en el centre de la indústria turística i marca una aposta clara per la sostenibilitat i la circularitat en el sector. “Som conscients que el mercat alemany valora molt positivament tots aquests aspectes que tracta la llei, hem de ser capaces d'impulsar un model que permeta mantindre l'atractiu del destí en el nostre principal mercat”, ha defensat el conseller.

La resposta a Alemanya durant aquestes trobades per a explicar la normativa ha sigut molt positiva davant la iniciativa de les Illes Balears. Així, Marcel Klinge, ha lloat després de la trobada “l'enfocament circular i sostenible de la llei”, de la qual ha dit que és “valenta i molt progressista”, i ha posat en valor el fet que es valori als treballadors del sector, amb mesures valentes com la substitució dels llits.

En aquesta línia, la cap del departament de Comerç, Turisme i Creació d'Ocupació del Ministeri d'Economia i Assumptes Climàtics, Iris Wehrmann, ha mostrat interés pels detalls de la normativa, posant l'accent principalment en les característiques de l'ocupació en el sector turístic de les Illes Balears, així com el referent al que recull la norma en relació a la traçabilitat dels aliments.

En finalitzar aquesta última reunió, Negueruela ha celebrat «el bon acolliment» que la norma està tenint a Alemanya i ha realitzat una valoració positiva del viatge realitzat al país germànic, que ha permés donar a conéixer encara més els detalls de la llei a diferents sectors de la societat alemanya.

Al llarg d'aquestes reunions, el conseller ha defensat aquesta estratègia ambiciosa per a convertir al sector turístic en motor d'impactes positius en tota la societat, que permetrà en el futur a les illes ser més sostenibles en lo social i en l’ecològic.