LOGO CAIB
Contingut
10 octubre 2019Conselleria de Mobilitat i Habitatge
Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

/L'Ajuntament des Mercadal ha cedit un solar de 1.000 metres quadrats a l'IBAVI

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons i l'alcalde des Mercadal, Francesc Ametller, han signat aquest migdia un Conveni de col•laboració entre l'Ajuntament des Mercadal i l'IBAVI per a la cessió de sòl per a la promoció d'habitatges de protecció oficial. La Conselleria de Mobilitat i Habitatge, a través de l'IBAVI construirà en aquest solar 12 habitatges de protecció oficial, una iniciativa que suposarà els primers habitatges públics a Fornells, fent possible així respondre a una demanda històrica del nucli costaner i de l'Ajuntament de Mercadal.

El solar que ha cedit l'Ajuntament des Mercadal a l'IBAVI és un terreny de 1.013 metres quadrats de Fornells (valorat en 830.458 euros). El solar es troba a la unitat urbanística UA FOR-2, prop de l'escola i del poliesportiu de Fornells, una unitat que actualment està en urbanització.

La inversió necessària per a aquesta construcció, per part de l'IBAVI, està prevista en 1,1 milions d'euros.

Es tracta d'una construcció en dues plantes, que seguirà el model dels darrers habitatges construïts a Formentera, que han estat premiats internacionalment. Hi haurà sis habitatges a la planta baixa (de dues habitacions) i altres sis de tres habitacions al primer pis.

Les característiques principals del projecte són:
- Utilització de materials locals, amb la conseqüent reducció de Co2 i de residus.
- Materials ecològics o producció ecològica. Edifici amb classe energètica A.
- Utilització de materials naturals com la posidònia com a aïllant. Fustes amb segell de bosc i tala controlada.
- Plantejaments constructius que permeten aprofitar la llum i reduir consum energètic amb ventilació creuada i sistemes d'acondicionament passius.