LOGO CAIB
Contingut
15 novembre 2018| <9ªL> Conselleria de Cultura, Participació i Esports
Foto noticia

Manacor acull el 8è Campionat Mundial de Scrabble en català

Aquest cap de setmana, el 17 i 18 de novembre, se celebra el 8è Campionat Mundial de Scrabble en català a Manacor, Mallorca. Amb més de 80 jugadors inscrits, aquesta és la participació històrica més elevada en un mundial.

L’Scrabble és un joc de taula lingüístic que té com a objectiu acumular la màxima puntuació possible formant paraules en una graella de 15×15 caselles, algunes d'elles bonificades, fent servir fitxes individuals que s'agafen aleatòriament d'un saquet o bossa. Hi ha versions del joc en més de 30 llengües diferents, entre elles el català.

El 8è Mundial de Scrabble constarà de 10 rondes en sistema suís. Començarà dissabte 17 de novembre al matí, acabarà diumenge 18 a migdia i es disputarà a la nova seu de l'entitat Estel de Llevant, situada al carrer de la Fàbrica número 8, de Manacor.

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General de Política Lingüística, participa en l'organització del campionat fent front a una part de les despeses dels viatges i allotjaments dels jugadors de fora de Mallorca.

El Mundial de Scrabble clàssic en català s'ha disputat en cinc poblacions diferents: Viladecavalls el 2005, Granollers el 2007 i el 2009, Mataró el 2011 i el 2013, el Prat de Llobregat el 2014 i Barcelona el 2016. Aquesta 8a edició sortirà de Catalunya i se celebrarà a Manacor, a l'illa de Mallorca, en reconeixement de la gran activitat escrablística que hi ha a Mallorca i a Manacor en particular, amb un dels clubs més actius dels Països Catalans.

Al Campionat Mundial de Scrabble en Català hi ha hagut tres campions en les seves set edicions: Miquel Sesé el 2005 i el 2011, Joan Ramon Manchado el 2007 i el 2009 i Marc Vigo el 2013, el 2014 i el 2016.

Els organitzadors d'aquest 8è Mundial són l'Associació de Jugadors de Scrabble en Català, el Club de Scrabble de Manacor i la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, que tenen la col·laboració de l'Ajuntament de Manacor, l'agència de viatges B the travel brand i l'associació Estel de Llevant.

La directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà, participarà aquest diumenge a l'acte de cloenda i lliurament de premis del campionat.

En aquest moment, hi ha 3 clubs d’scrabble actius a les Illes Balears, el de Manacor, el de Palma i el d’Eivissa, tot i que el club pioner a Mallorca és el de Porreres.

En aquest enllaç es pot consultar el programa complet del campionat: http://www.mundialscrabble.cat/8e-edicio-2018/programa/