LOGO CAIB
Contingut
11 juliol 2019Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat
Foto noticia

L’IEB aporta 975.000 euros a 61 fires, festivals i jornades professionals que se celebren durant l’any 2019

L’Institut d’Estudis Baleàrics, organisme vinculat a la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, ha atorgat 974.496 euros a través de la línia d’ajuts per a l’organització i la producció de fires i festivals en l’àmbit de la música, la literatura i el pensament, el còmic i la il·lustració, les arts escèniques, les arts visuals i les arts audiovisuals, així com trobades i jornades professionals del món de la cultura que fomentin la projecció exterior i es duguin a terme en el territori de les Illes Balears durant el 2019.

En total, 61 projectes rebran l’ajut, entre els quals hi ha el Festival de Cinema de Menorca, que tendrà lloc la setmana que ve; l’Evolution International Fim Festival, el 21è Festival internacional de teresetes de Mallorca o el Festival de Poesia de la Mediterrània, per posar alguns exemples. La resolució dels ajuts es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears del passat dissabte.

Aquest és el tercer any consecutiu que s’atorguen aquestes ajudes, que ha augmentat la seva dotació en 349.071 €, respecte de l’any passat. D’acord amb les bases i amb l’objectiu de promoure el món de la cultura de les Illes Balears i la seva projecció exterior, per beneficiar-se d’aquesta línia de subvenció s’han de complir dues de les tres condicions formulades a les bases: participació d'un mínim de 6 programadors de l’exterior, l’intercanvi amb un altre esdeveniment de fora de les Illes Balears o l’organització de jornades per als professionals. A més, un mínim del 30% dels artistes participants han de ser nascuts o residents a les Illes Balears.

La resolució del BOIB es pot consultar aquí.