LOGO CAIB
7 març 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca
Foto de noticia

Adjudicat el contracte per redactar els projectes de depuració de Sant Lluís i Es Mercadal

El Consell d’Administració de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental ha adjudicat a l’empresa Asesoría Técnica y Proyectos Siglo XXI la redacció dels projectes de millora de sanejament i depuració de Sant Lluís i Es Mercadal per un import de 84.000 euros, que preveu l’ampliació i remodelació de les dues depuradores. En aquesta adjudicació hi ha inclosa també la redacció del projecte de substitució i millora de la xarxa de sanejament en alta de la platja d’en Bossa.
 
A Es Mercadal les obres ampliaran i remodelaran l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR), fet que permetrà tractar l’augment previst de cabal i millorarà la qualitat de l’efluent i la garantia de funcionament de la instal·lació. Aquesta remodelació ve motivada per l’obsolescència de la majoria dels elements originals, que tenen 20 anys d’antiguitat, així com per optimitzar la variació de cabals per mor de l’estacionalitat dels nuclis costaners. A banda, ja hi ha prevista, en un altre projecte, la renovació de la xarxa de sanejament general entre les estacions de bombeig d’aigües residuals de Fornells, Ses Salines i Santa Victòria, al terme municipal des Mercadal.
 
Pel que fa a Sant Lluís, el projecte inclou ampliar i renovar les instal·lacions per absorbir les càrregues contaminants actuals i futures previstes, millorar la qualitat de l’efluent i la garantia de funcionament de l’EDAR.