LOGO CAIB
6 desembre 2017Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat
Foto de noticia

Ja s'ha completat el 30% de les obres d’electrificació del tren a Manacor i sa Pobla

Les obres d'electrificació dels trams enllaç- sa Pobla i enllaç-Manacor, que suposaran l'electrificació completa de la xarxa ferroviària de Mallorca, avancen segons els terminis previstos i han completat ja el 30% d’execució. La previsió és que les obres estiguin concloses entre el juny i juliol de 2018.
 
Per tal de facilitar l’avanç de les obres durant el vespre,  a partir del proper dilluns dia 11 de desembre, el darrer servei de Manacor-Palma, que surt a les 22.23 hores de Manacor, efectuarà el trajecte entre les estacions de Manacor i Inca en un autobús substitutori, fent aturades a Petra i Sineu, i continuant des d'Inca fins a Palma en tren. De la mateixa manera, el servei que surt de Palma a les 22.15  hores i té la seva arribada a Inca a les 22.55 hores continuarà en autobús fins a Manacor, fent igualment aturades a  Petra i Sineu.
 
D'aquesta manera els treballs d'electrificació incrementaran en un 25% el rendiment d’obra diari, en poder entrar abans les màquines a les vies.
 
El canvi s’ha operat en les dues darreres freqüències del dia (una en cada sentit), que porten una mitjana de 25 passatgers. Són els serveis del dia que menys viatgers transporten entre aquestes dues estacions.
 
L'electrificació completa de la xarxa ferroviària, que serà una realitat l’estiu de l'any que ve,  escurçarà el temps de viatge en els trajectes Palma-Manacor i Palma- sa Pobla en tots dos sentits, proporcionant major comoditat als viatgers en eliminar l'actual transbord a l'estació d'Enllaç. A més, aportarà una major confortabilitat en els viatges i redundarà en importants beneficis mediambientals. 
 
Les obres, iniciades aquest estiu, tenen un termini d'execució de 12 mesos. La inversió total del projecte és de 35,2 milions d'euros (IVA exclòs). Aquesta actuació està cofinançada en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes balears i el Govern dels Illes Balears.