LOGO CAIB
Contingut
10 setembre 2018| <9ªL> Presidenta
Foto noticia

Les obres de reforma de Ses Figueretes, que inclouen 2,6 milions d’euros d’ITS, començaran a l’octubre

“El treball en equip entre l’Ajuntament, el Consell i el Govern, juntament amb una inversió de 5.329.000 euros, faran possible que el pròxim mes d’octubre comencin les obres per reformar totalment el passeig marítim més important de la ciutat d’Eivissa”. La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada de Vicent Torres, president del Consell d’Eivissa, i de Rafa Ruiz, batle d’Eivissa, ha fet aquest anunci durant la presentació del projecte final de reforma de Ses Figueretes.

El finançament del projecte és a tres bandes: Consell d’Eivissa (865.067 euros), Ajuntament d’Eivissa (1.868.841 euros) i Govern de les Illes Balears (2.595.201 euros, amb l’Impost del Turisme Sostenible). Les obres es perllongaran durant 6 mesos, amb l’objectiu que estiguin finalitzades abans que comenci la temporada turística de l’any vinent.
 
La presidenta ha destacat que “les aportacions dels turistes permetran no només millorar el model turístic, sinó també millorar el model de ciutat. Amb aquest projecte emblemàtic, Eivissa retorna espai als seus ciutadans i ciutadanes. Aposta per la peatonalització i el medi ambient, amb la recuperació d’espai de platja i litoral; aposta per la mobilitat urbana, amb la creació d’un carril bici; aposta per les famílies, amb l’ampliació i creació de nous parcs infantils, i aposta pel futur i la sostenibilitat, amb la millora del cicle de l’aigua i més zones verdes”.   
 
“Sempre hem dit que l’Impost de Turisme Sostenible és reinverteix en la societat i que és una eina d’enorme valor per millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes i avançar en la millora del nostre model econòmic, social i medi ambiental. Aquest projecte n’és un clar exemple, ja que farà realitat una demanda històrica dels veïns i empresaris de Ses Figueretes des de fa molt anys”, ha afegit Armengol.
 
 El projecte de reforma de Ses Figueretes
 
Ampliació de la zona de platja i litoral: les obres suposaran la recuperació de la franja litoral amb l’eliminació  de plataformes i espigons de formigó existents a la zona, en espais guanyats a la mar amb antigues concessions. En total, es recuperaran 1.574 m2 de superfície de costa i platja.
 
Més espai per als vianants, carril bici, parcs infantils: la reforma total del passeig permetrà guanyar 766,93 m2 en espais d’ús per a vianants. Amb l’objectiu de millorar la mobilitat urbana, s’inclou la creació d’un carril bici al llarg del passeig (de 1.338 m²) i l’eliminació de barreres arquitectòniques.
 
En la mateixa línia, es milloraran els espais adreçats a infants i als amants de l’esport: hi haurà una nova zona esportiva/infantil; es crearà una nova zona infantil per a nins de 8 a 12 anys i s’augmentarà 145m2 les dimensions del parc infantil actual (plaça Julià Verdera).  
 
Reforma integral: la superfície de l’obra serà de 16.498 m2. La reforma inclou la substitució de tots els elements en superfície: rajoles, mobiliari urbà i substitució de l’enllumenat, que passarà a ser de baix consum i més eficient. Així mateix, es preveu la instal·lació de noves papereres, aparcabicis, bancs, pilones i més arbres.
 
D’altra banda, la reforma de la xarxa de sanejament permetrà la separació dels sistemes de pluvials i fecals, la renovació de les estacions de bombeig i clavegueram del passeig i carrers adjacents, i la substitució de les canonades actuals.