LOGO CAIB
12 gener 2018Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme
Foto de noticia

Les Illes Balears posaran en valor el seu patrimoni cultural a FITUR 2018

Les Illes Balears estaran presents un any més en la Fira Internacional de Turisme (FITUR), que se celebra del 17 fins al 21 de gener a Madrid. Enguany, i amb motiu de la celebració de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, l'estand de les Illes Balears centrarà la seva promoció en donar a conèixer i posar en valor el patrimoni històric i cultural de les nostres illes.

Les Illes Balears participen a FITUR dins l'estand de l'Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), amb un espai propi de 700 metres quadrats i amb el mateix disseny de l'any passat, estructurat en tres nivells d'exposició i amb espais diferenciats de cultura, gastronomia i natura. Cal recordar que aquest estand va obtenir el premi al millor estand de FITUR durant la darrera edició.

Com a novetat d’enguany, les Illes Balears disposaran també d'un altre estand a FITUR Salud, a iniciativa del Club de Producte de Salut. Es tracta d'un espai de 16 metres quadrats on es donaran a conèixer les Illes Balears com a destinació per a tractaments sanitaris o de wellness.

Durant els dies de fira, a l'estand de les Illes Balears tindrà lloc, entre altres actes, una presentació a mitjans de comunicació d’àmbit estatal especialitzats en turisme. En ella es donaran a conèixer els principals atractius de les Illes Balears pel que fa al patrimoni cultural, històric i natural, i s'explicarà als mitjans quins són els principals projectes relacionats amb cultura i patrimoni finançats amb els fons de l'Impost del Turisme Sostenible.

Durant el cap de setmana hi ha programades una sèrie d'activitats adreçades al públic infantil, amb l'objectiu de que els nins i nines que visitin la fira coneguin els atractius culturals de les nostres illes. Per això, l'ATB convertirà el seu estand en un parc de jocs destinats als membres més petits de la casa (a partir dels 4 anys).

Amb motiu de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, les Illes Balears han ideat un joc de l'Oca, de 5m x 5m, en el qual al llarg de les 33 caselles podran descobrir els elements més emblemàtics del nostre patrimoni immaterial i material, natural, arquitectònic, gastronòmic i cultural.

Als més atrevits i àgils se'ls proposa participar en un Twister gegant, també de 5m x 5m, i personalitzat amb la imatge i colors que representen les nostres illes.

I pels més tranquils o més artistes, o, mentre s'espera per poder jugar a l'Oca o al Twister, els nins podran demostrar els seus dots creatius en un taller de pintura.