LOGO CAIB
Contingut
30 octubre 2019Presidenta
Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Lliga Europea de Cooperació Econòmica ha escollit Palma per celebrar les jornades que fomentaran un turisme marítim i costaner sostenible

Armengol ha demanat la cooperació de tots els països i regions de la conca del Mediterrani per superar els principals reptes climàtics i mediambientals i ha posat d’exemple algunes de les mesures impulsades pel Govern de les Illes Balears

 

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha inaugurat aquest dimecres la XV Conferència anual sobre la Mediterrània. La Lliga Europea de Cooperació Econòmica (LECE), que organitza aquestes jornades amb l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i l’Euroregió Pirineus Mediterrània, ha seleccionat Palma per al debat entre avui i demà del foment d’un turisme marítim i costaner sostenible.

Armengol, que també ha exercit de presidenta de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, ha parlat dels reptes a què s’enfronten els països de la conca del Mediterrani pel que fa a aquesta qüestió i la necessitat de cooperar per posar-ne solució: “Totes i tots som plenament conscients que les nostres decisions i accions dependran que hi hagi un futur. I això passa per la recerca de la sostenibilitat ambiental, que a la vegada és sostenibilitat econòmica i social”.

En aquesta línia, la presidenta ha posat en valor que “hem pres consciència col·lectiva per protegir el nostre medi ambient, per accelerar contra el canvi climàtic i per aconseguir que les nostres estructures i processos productius siguin compatibles amb la cura dels nostres ecosistemes i la regeneració del nostre planeta”. Per aquest motiu, Armengol ha destacat l’aposta per un turisme blau i sostenible: “no hi ha altra forma possible”, ha asseverat.

“Hem de garantir que a la vegada que aquestes Illes posen límit als plàstics i els retiren per tones de la mar, totes les societats veïnes banyades pel Mediterrani actuen en la mateixa línia”, ha reivindicat Armengol, posant d’exemple algunes de les mesures impulsades per aquest Govern com la Llei de Residus, la Llei de Canvi Climàtic, l’Impost del Turisme Sostenible (ITS) o el Decret de Posidònia. “Ens oferim a treballar amb tots els nostres veïns mediterranis per liderar la lluita contra la contaminació i la pol·lució” -ha afegit durant la seva intervenció- per caminar cap a l’objectiu de complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides per a l’any 2030.

Durant les jornades es debatran i s’analitzaran les reformes estructurals clau per la sostenibilitat turística a la Mediterrània, així com les oportunitats que plantegen les noves tecnologies i l’aposta per a la diversificació mitjançant estratègies que incorporin el turisme rural. A l’obertura de la conferència el secretari general de la Unió per la Mediterrània, Nasser Kamel, ha acompanyat Armengol.