LOGO CAIB
Contingut
12 agost 2019Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball
Foto de noticia

La Inspecció de Treball va actuar, durant la nit del 8 d’agost, a 48 locals d’oci d’algunes de les zones turístiques madures de Mallorca i Eivissa. En una actuació conjunta amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, el cos d’inspectors va intervenir de manera coordinada i simultània a Magaluf, s’Arenal i Sant Antoni de Portmany. L’operació, un operatiu especial, s’emmarca en el pla de lluita contra la precarietat laboral.

Per dur a terme l’operatiu es van desplaçar 12 funcionaris de la Península, vuit a Mallorca (quatre per a Magaluf i quatre per a s’Arenal) i quatre a Eivissa. Així, es van poder formar equips mixtos de quatre persones per intervenir a cada una de les tres zones inspeccionades, formats per un inspector o subinspector i dos agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha posat en valor aquests operatius a zones “lligades a determinat turisme d’excessos”, on s’han detectat irregularitats vinculades a les condicions laborals. “S’ha d’actuar contra aquests comportaments de manera contundent”, ha afirmat el conseller durant una roda de premsa en què també ha participat la directora general de Treball, Virginia Abraham, i la directora territorial d’Inspecció de Treball, Yolanda Robledo, qui ha afirmat que “la precarietat laboral i la temporalitat” són “una de les principals preocupacions” per a la Inspecció.

És la segona vegada que es realitza un operatiu d’aquest tipus a les Illes Balears i Negueruela ha destacat la importància de la presència d’efectius policials durant les actuacions, ja que “permet arribar al major nombre de locals possibles de manera simultània”. L’objectiu de la Conselleria amb aquest tipus d’operatius és continuar lluitant contra l’economia irregular i el turisme d’excessos, “dos extrems que es toquen”, ha declarat el conseller.

L’operació, que va incloure actuacions a 16 locals d’Eivissa i 32 de Mallorca, es va centrar en analitzar la situació dels locals en matèria de contractació a temps parcial, economia irregular i seguretat i salut laboral.