LOGO CAIB
11 febrer 2019Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca
Foto de noticia

Subvenció de 2 milions d'euros per a inversions relatives a la prevenció, reducció i gestió de residus a les Illes Balears per als 2019/2020

Avui matí en una visita al Parc Verd del poble de Mancor de la Vall, el director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, i el batle de la localitat, Guillem Villalonga Ramonell, han explicat les millores que ha sofert aquest punt on els residents poden deixar els residus. En concret, Mancor de la Vall va sol·licitar 11.609,09 euros de subvenció per dur a terme millores a la deixalleria que s'han vist executat a través d’elements d'informació, com cartells, panells i senyalització i millores en el control d'accés a la zona d’emmagatzematge, dels quals s’ha subvencionat un total de 8.679,58 euros.

Durant la visita, Sansó ha explicat que “la convocatòria de subvencions té per objecte millorar les deixalleries de les Illes Balears i adequar-les a la normativa vigent, construir-ne de noves i adquirir deixalleries mòbils. Així mateix, pretén finançar campanyes de sensibilització de residus i redacció de plans i programes de prevenció i gestió de residus. Per tant, les entitats locals i empreses públiques que es dediquen a la gestió de residus en l’àmbit territorial de les Illes Balears són el públic objectiu de les ajudes”.

En aquest sentit, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca subvenciona fins a un màxim del 80% del cost de les actuacions i el termini per a l’execució de les actuacions. De cara al 2019 i 2020 hi ha previst que s’hi destini un milió d’euros per any.

En el 2018 un total de 49 entitats locals i/o empreses públiques de les Illes Balears es beneficiaren de la convocatòria de subvencions per al finançament d’inversions relatives a la prevenció, reducció i gestió de residus amb un total de 892.480,58 euros.