LOGO CAIB
Contingut
15 maig 2019| <9ªL> Conselleria de Treball, Comerç i Indústria
Foto noticia

Treball signa un conveni amb l’Ajuntament d’Inca per a la creació del centre comercial obert al municipi

Aquest dimecres, el conseller Iago Negueruela i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de promoure i definir el centre del municipi com a centre comercial obert. A la signatura també hi ha assistit la directora general de Comerç i Empresa, Pilar Sansó, i el regidor de Comunicació, Comerç i Turisme, Jaume Tortella.

Aquest projecte serà finançat per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria amb un màxim de 8.000 euros, i per l’Ajuntament d’Inca amb un màxim de 4.000 euros, destinats a la contractació d’una empresa especialitzada per a que desenvolupi el pla abans d’haver finalitzat el 2019. Entre les funcions de l’empresa responsable de la implantació del centre comercial obert, es troba la implementació d’estratègies per tal d’identificar el centre comercial de la ciutat, col·laborar en la definició de convenis amb altres entitats, i organitzar activitats d’animació i dinamització en espais públics.

El conseller de Treball, Iago Negueruela, ha destacat que durant aquesta legislatura s’ha intensificat la col·laboració entre el Govern i els ajuntaments, “i el programa iComerç n’és un clar exemple, gràcies al qual més de 1.000 comerços han millorat en formació, tècniques de venda o màrqueting digital”.

El batle d'Inca, Virgilio Moreno, ha assenyalat que a través d'aquesta signatura, "la ciutat dóna una passa endavant perquè un dels motors de l'economia local, com és el comerç, faci una passa cap a una modernització per a continuar sent un referent dins l'illa de Mallorca".

El conveni signat estableix que el consistori serà l’encarregat de coordinar, supervisar i fer seguiment de les actuacions de l’empresa, a més de coordinar amb la Conselleria el desenvolupament de les actuacions. Per la seva part, la Conselleria prestarà suport a l’Ajuntament per tal d’assegurar el compliment dels objectius i en supervisarà les actuacions.