LOGO CAIB
16 abril 2018Conselleria de Salut
Foto de noticia

La conselleria de Salut, Ib-Salut i el 061 condemnen l’agressió a dos tècnics del 061

La Conselleria de Salut, el Servei de Salut i la Gerència del 061 condemnen enèrgicament l’agressió que varen patir ahir dos tècnics del 061 mentre traslladaven a un pacient des del Punt d’Atenció Continuada (PAC) de Trencadors (s’Arenal) a l’Hospital Universitari Son Llàtzer. Els fets varen succeir al voltant de les 21.20 hores dins la UVI mòbil, quan el pacient de 68 anys va començar a agitar-se de forma agressiva i amb amenaces verbals per aixecar-se de la llitera. Els dos tècnics varen rebre cops i rapinyades i un d’ells, a més, va patir una lesió a la mà. Els treballadors varen demanar presencia policial i finalment el traslladaren a l’Hospital.  
 
La Conselleria de Salut, el Servei de Salut i la Gerència del 061 condemnen enèrgicament qualsevol agressió, verbal o física, als professionals del sistema sanitari públic. El Servei de Salut ha posat a disposició dels professionals afectats l'assistència sanitària i suport jurídic i psicològic habitual en aquests casos.

Cal recordar que des de la reforma del Codi penal (març de 2015) el personal del sistema sanitari públic és considerat “autoritat pública”, i preveu una pena de fins a quatre anys de presó per a l’agressor. El Servei de Salut exigirà el màxim rigor en l’aplicació de la llei.