LOGO CAIB
11 octubre 2018Conselleria de Presidència
Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

La Comissió mixta de coordinació agilitarà la tramitació de les ajudes per a les famílies afectades

La Comissió mixta de coordinació, integrada pel Govern central, Consell Insular, Govern de les Illes Balears i ajuntaments, ha activat un conjunt de mesures per donar agilitat a la tramitació de les ajudes per a les famílies afectades per les inundacions de Llevant.

Així ho ha explicat la consellera de Presidència, Pilar Costa, que ha ressaltat que l’objectiu de la reunió d’avui era, passats els dos primers dies en que l’atenció es dirigia a les urgències més immediates, “planificar totes les actuacions necessàries” per pal·liar els danys.

Entre els acords assolits avui, Costa ha destacat el de posar, juntament amb el Consell de Mallorca, tècnics a disposició dels ajuntaments afectats “per ajudar a avaluar els danys materials” que s’han produït.
Igualment, s’ha explicat als representants dels municipis les ajudes que ja ha activat el Govern central, “sense perjudici de noves línies que es posaran en marxa properament”.

En el cas de Sant Llorenç, la localitat més afectada, Govern central i balear, ha anunciat Costa, han decidit reconstruir conjuntament les infraestructures públiques afectades, “independentment de qui sigui la competència en cada cas”.
La consellera ha volgut dedicar unes paraules d’agraïment “per la implicació de tothom: ciutadans i ciutadanes, institucions, batles i batlesses, regidors i regidores... tots s’estan deixant l’ànima i la pell perquè les víctimes s’ho mereixen”.
Costa ha dit també que a partir de la pròxima setmana, quan els informes dels danys estiguin enllestits, es perfilaran “les ajudes concretes que podran rebre els ciutadans”, ja sigui a través del consorci d’assegurances o mitjançant altres vies.

En aquest sentit, la delegada del Govern central, Rosario Sánchez, ha anunciat una reunió avui horabaixa per tal que el peritatge dels danys es faci “el més ràpidament possible”; al temps que ha informat que ja s’han activat les ajudes de protecció civil, que s’apliquen en casos de danys materials en habitatges i locals, o per defuncions.

Per agilitzar tota la tramitació, ha comentat que cada ajuntament tindrà una persona de referència, que estarà en contacte amb Delegació de Govern, per tal d’ajudar als ciutadans i ciutadanes a presentar la sol·licitud d’ajudes.
La delegada del Govern ha recordat que el Consell de Ministres ha iniciat el tràmit de declaració de zona catastròfica, el que permetrà habilitar ajudes extraordinàries per iniciar la reparació dels danys.

A l’igual que Costa, Sánchez ha volgut transmetre l’agraïment de totes les persones i institucions que estan posant tots els mitjans per intentar “tornar a la normalitat el més ràpidament possible”