LOGO CAIB
24 gener 2019Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca
Foto de noticia

L'IES Joan Ramis i Ramis de Maó guanya el tercer premi sobre desenvolupament sostenible

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, juntament amb  la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, la batlessa de Maó, Conxa Juanola i el director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, han lliurat avui a Menorca el tercer premi a Centre Educatiu vers el Desenvolupament Sostenible, en la categoria específica, a l’Institut de Secundària Joan Ramis i Ramis de Maó valorat amb mil euros. El premi ha recaigut en el projecte "Podem confiar en l'aigua de l'aixeta? que han dut a terme 46 alumnes consistent en investigar el contingut de sals, nitrats i calci de l'aigua de l'aixeta de diferents municipis de l'illa.

Enguany és la segona vegada que es fan entrega d’aquests reconeixements que pretenen premiar en la categoria global dels premis,  aquells centres educatius amb una trajectòria de millora continuada en el procés d’ambientalització integral del centre i en la implicació en la millora de l’entorn. També hi ha una categoria específica que enguany s’ha centrat en una actuació destacada o de referència en l’àmbit de l’aigua. Ambdues categories tenen tres classificats per al més destacat, i el segon i el tercer, per a dues trajectòries de referència.
 
Pel que fa a la categoria global, el primer premi, dotat amb tres mil euros ha recaigut al centre CEIP Puig d’en Valls de Santa Eulària des Riu, a Eivissa. El segon premi, dotat amb 2.000 euros, ha estat per al CEIP Santa Gertrudis també del terme de Santa Eulària des Riu, i el tercer premi, dotat amb 1.000 euros pel centre CEIP Eleonor Bosch de Santa Margalida, a Mallorca.
 
En la categoria específica, recordem que eren els projectes relacionats amb l’aigua ; el primer premi, dotat amb 3.000 euros, ha resultat a compartir pels centres IES Felanitx i IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller ( Mallorca)  ; el segon, dotat amb 2.000 euros, per centre IES Algarb de Sant Jordi de ses Salines d’Eivissa , i el tercer premi, dotat amb 1.000 euros, per a l’IES Joan Ramis i Ramis de Maó.
 
En la modalitat global es presentaren 13 candidatures (5 de Mallorca, 1 de Menorca, 1 de Formentera i 6 d'Eivissa) i en la candidatura específica, 4 candidatures ( 2 de Mallorca, 1 d'Eivissa i 1 de Menorca, que és la que rep el 3r premi).
 
Segons el director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, «aquests premis s’emmarquen dins la potenciació de l’educació ambiental en tots els àmbits i especialment en els centres educatius». A l’acte d’entrega dels premis, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha explicat que «el nivell de les candidatures presentades ha estat alt i, com passa en aquests casos, candidatures de nivell destacat no han pogut ser premiades», i ha encoratjat els assistents a «seguir treballant en aquestes matèries tan importants per a nosaltres, ara que estam a punt de llançar una llei molt valenta i pionera», fent referència a l’Avantprojecte de llei de residus i sòls contaminants de les Illes Balears.
 
El pròxim dia 28 es farà entrega dels premis a Mallorca i el 30 a Eivissa.