LOGO CAIB
9 agost 2018Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca
Foto de noticia

Interceptats diversos pescadors furtius a les reserves marines de Mallorca

La direcció general de Pesca i Medi Marí de la conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha interceptat diversos pescadors furtius en les darreres setmanes a les reserves marines del Toro i de Migjorn, ambdues a Mallorca. Al Toro s’ha interceptat i identificat un home que feia pesca submarina amb un fusell especial per capturar peixos grossos i a Migjorn s’ha decomissat un anfós llis de talla antireglamentària en una de les actuacions i, en una altra operació, 1 kg de raors i d’altres peixos. Per a aquestes infraccions s’han incoat expedients sancionadors amb propostes de multes que oscil·len entre 601 i 6.000 €, depenent de la gravetat de la infracció.
 
El procediment habitual dels guardes, quan la quantitat de peix decomissada és petita i el peix és mort, és destruir-lo davant de l’infractor i tirar-lo a la mar, acció que ha demostrat ser prou exemplificant.
 
El setembre del 2017, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca va incrementar la vigilància a les reserves marines gràcies a un dels projectes finançats amb el fons de l’impost de turisme sostenible. Amb això es varen poder duplicar els efectius i mitjans de vigilància, molt minvats durant la legislatura anterior.