LOGO CAIB
13 juny 2018Conselleria de Cultura, Participació i Esports
Foto de noticia

Fundatur aprova el projecte bàsic de la nova seu de la Simfònica i reconfirma la seva aportació de 2 milions

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha presentat el projecte bàsic i d’activitats de la nova seu de la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears (OSIB) al patronat de la Fundació Turística i Cultural Fundatur, aquest dimarts a Menorca, el qual ha aprovat la seva aportació de 2 milions d’euros en el pressupost global, que és de 5,2 milions d’euros. Així mateix, hi ha presentat la sol·licitud de llicència a l’Ajuntament de Palma, registrada en data 7 de juny de 2018, i l’estudi viabilitat econòmica signat pel gerent de l’OSIB.
 
Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports, ha assistit a la reunió del patronat de Fundatur, com a representant del Govern, per tal de defensar el projecte, acompanyada del gerent de l'OSIB, Pere Bonet, i el seu director, Pablo Mielgo.
 
Després de l’aprovació del projecte per part de Fundatur, acte seguit se n’ha de signar el conveni i hi ha un termini de dos anys per tenir el projecte d’obres executat.
 
El projecte pretén cobrir una necessitat fonamental per a la Fundació OSIB, com és la de complir una reivindicació històrica que és tenir un centre de treball propi per dur a terme les tasques dels treballadors amb unes condicions de treball òptimes i ajustades als requeriments normatius de seguretat i salut. La seu comptarà amb sala d’assaig, oficines i sales d’estudi. La sala d’assaig, per tal de complir amb les condicions de l’Ajuntament de Palma per a la concessió demanial, s’ha d’habilitar per a concerts extraordinaris i com a centre de dinamització cultural de Nou llevant.
 
El Govern agraeix la implicació de Fundatur en l’únic projecte que afecta totes les Illes ja que no només serà la seu de l’OSIB sinó també la casa de la música de bandes i cors d’arreu de les Balears.