LOGO CAIB
Contingut
11 juliol 2019Conselleria de Medi Ambient i Territori
Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Representants de quatre centres escolars de les Illes Balears han participat en el V Simposi de Docents, una trobada educativa de caire estatal en la qual s’ha posat en relleu la importància i la qualitat dels diferents projectes ecoambientals que es desenvolupen actualment als centres de l’arxipèlag. El CEIP Santa Gertrudis, de Santa Eulària, de fet, va ser seleccionat entre els sis més interessants per gairebé un centenar d’assistents, entre docents i tècnics d’administracions d’arreu de l’Estat.

La representació de les Illes Balears es va completar amb la presència del CEIP Ses Marjades (Sóller) i l’IES Biel Martí (Ferreries). Els docents d’aquests centres van ser acompanyats pels coordinadors del Programa Centres Ecoambientals del Govern: Francesc Bennàssar, de la Conselleria de Medi Ambient i Territori, i Isabel Brunet, de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca.

El CEIP Santa Gertrudis va ser un dels guardonats, l’any passat, en la segona convocatòria de Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible organitzada per la Direcció General d’Educació Ambiental. El guardó reconeixia una trajectòria de millora continuada en l’ambientalització del centre i en la implicació de la millora de l’entorn.

El projecte «Escola sostenible» se centra principalment a reduir el consum elèctric a l’escola i implantar energies netes, així com reduir la producció de residus i millorar les bones pràctiques mediambientals.

A la trobada, celebrada a les instal·lacions del Centre Nacional d’Educació Ambiental (CENEAM) a Segòvia, es van presentar les experiències «Projecte Ecoescola» i «APS Serra de Tramuntana» del CEIP Ses Marjades de Sóller, i «L’aigua, un recurs escàs a Menorca» de l’IES Biel Martí de Ferreries.