LOGO CAIB
Contingut
10 setembre 2019Conselleria de Medi Ambient i Territori
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Es traslladen els ous de tortugues marines d’Eivissa a incubadores

Els ous de tortugues marines que fins ara eren a la Platja des Cavallet, al Parc Natural de ses Salines d’Eivissa, s’han traslladat a incubadores. S’ha fet en la penúltima fase del procés i per seguretat, ja que, a causa de les tempestes i el canvi de temps, la temperatura de l’arena ha baixat molt en poc temps.

Cal recordar que la temperatura de l’arena es considera crítica per als ous quan arriba a 26 graus, per la qual cosa es posa en marxa aquest protocol, que consisteix a treure els ous d’un en un i col·locar-los dins geleres prèviament preparades amb un substrat concret. Aquest procediment és comú i es posa en marxa com a mesura de prevenció perquè els ous no arribin a patir les conseqüències dels canvis a l’arena.

L’extracció i el trasllat dels ous els han fets l’equip del Parc Natural i treballadores del Palma Aquarium i del Centre de Recuperació d’Espècies Marines (CREM), que, a més, han comptat amb l’assessorament de personal tècnic de Catalunya, qui ja té experiència en aquests tipus de processos, i amb el suport d’agents de medi ambient.

D’aquesta manera, els ous seran a la incubadora fins que hagin de néixer, aproximadament d’aquí a tres setmanes, tot i que ja n’hi ha hagut alguns que han començat a descloure. Per seguretat, l’espai habilitat per a aquesta fase tendrà restringit l’accés i només hi podrà accedir l’equip que du a terme les tasques de control i el seguiment dels ous.

Cal recordar que és la primera vegada que té lloc un procés com aquest a les Illes Balears, però que previsiblement no serà el darrer, ja que els canvis en les temperatures de la mar faran que sigui cada vegada més comú que les tortugues marines fresin a les costes de l’arxipèlag. Per aquesta raó, personal de la Conselleria de Medi Ambient i Territori es va formant específicament per atendre els pròxims casos.