LOGO CAIB
Contingut
14 gener 2022Conselleria de Mobilitat i Habitatge
Foto noticia

El sistema de videovigilància del nou TIB ha permès identificar l’assaltat del bus de Maria

La nova flota TIB, que opera el servei de bus interurbà de Mallorca des de l’any passat, incorpora diverses millores i tecnologies de darrera generació, com ara el sistema de vigilància i seguretat a bord, entre d’altres.  Gràcies al sistema de videovigilància instal·lat a bord del bus, ha estat possible identificar i detenir a l’assaltant.
El passat 9 de gener, al voltant de les 21:30h del vespre, un jove va assaltar a un conductor a Maria de la Salut, mentre feia la línia 441 (Sineu-Maria-Ariany), a la parada ubicada al carrer Ramon Llull. L’assaltant va increpar i intimidar al conductor amb una arma blanca, quan aquest li va demanar que accedís al bus amb la mascareta correctament posada. El jove de 18 anys va fugir del lloc dels fets amb tota la documentació, pertinences personals i recaptació en efectiu del treballador. El bus, que feia la línia 441, comptava amb dues càmeres de seguretat a bord, una a la part davantera i una altra a la part de darrera del vehicle. Les imatges captades per aquests dispositius, propietat del Consorci de Transports de Mallorca,  s’han facilitat a les autoritats policials que investiguen el cas. Gràcies a això, agents de la Policia Local de Maria de la Salut han detingut al jove al seu domicili i han pogut recuperar tota la documentació i objectes personals del conductor.
A banda de les càmeres de gravació, la flota de vehicles compta amb altres sistemes tecnològics que vetllen per la seguretat  de passatgers i personal de conducció: sistema Mobileye per a la prevenció d’accidents, mampara de seguretat, sistema Alcoholock (només permet arrencar el bus si el nivell d’alcohol està per sota del permès), desfibril·lador a bord del bus, sistema antibacterià que higienitza l’aire de la cabina.