LOGO CAIB
2 gener 2018Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat
Foto de noticia

El proper 10 de gener comencen obres a l'accés de l’Estació Intermodal

El proper 10 de gener comencen les obres de cobertura de l'accés a l'Estació Intermodal de Palma, que han estat adjudicades per un import de 211.694,67 euros i tenen un termini màxim d'execució de 5 mesos.

El projecte es duu a terme amb la finalitat d'evitar els efectes que les inclemències meteorològiques provoquen en el confort i seguretat dels viatgers, així com en el deteriorament de les instal·lacions, especialment les escales mecàniques. Cal recordar que actualment l'accés no compta amb cap tipus de protecció. La coberta projectada servirà a més de referent per a una millor visualització de l'accés a l'estació.

La coberta plana d'entrada a l’Estació Intermodal tindrà unes dimensions de 21 metres de llarg per 13 metres d'ample i estarà alineada amb la cornisa dels edificis del costat de les antigues estacions existents. La coberta disposarà d’onze  claraboies per garantir l'entrada de llum natural.

També tindrà nou enllumenat interior, que millorarà l'aspecte visual de l'espai. Al voltant de la coberta es crearà una faixa de gelosies ceràmiques que recordarà les antigues estacions del tren de Mallorca, i que també connectarà amb les edificacions ferroviàries de les immediacions. Aquesta faixa tindrà un total de 6.144 gelosies ceràmiques extrudides (que és un material molt aïllant i resistent).

El termini d'execució es va fixar tenint en compte que les obres han de ser compatibles en tot moment  amb la correcta explotació de l'estació. Per aquesta causa, determinades actuacions s'hauran de realitzar imprescindiblement en horari nocturn.