LOGO CAIB
16 abril 2018Conselleria de Cultura, Participació i Esports
Foto de noticia

El Govern signa els contractes de patrocini amb els equips de Mallorca

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha signat aquest dilluns amb tres equips de Mallorca els convenis de patrocini de 2018 amb clubs esportius de les Illes Balears pel retorn mediàtic de representar el nom de les Balears arreu de l’Estat. El contracte, que es fa a través de la Fundació per a l'Esport Balear de la Conselleria, és amb equips que no siguin Societat Anònima Esportiva i que participin a lligues regulars de màxima categoria estatal no professionals d’esports col·lectius olímpics. En aquest cas, els contractes s’han fet amb el Palma Futsal, l’Urbia Volei Palma, i l’Iberostar Palma.

La consellera Fanny Tur ha signat els convenis amb Miquel Jaume, president del Palma Futsal, Carlos Garcia, president de l’Urbia Volei Palma, i Guillem Boscana, president del Iberostar Palma, en presència del director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i el gerent de la Fundació per a l'Esport Balear, Josep Abrines, a més de la plantilla de jugadors dels tres equips.

Els contractes de patrocini són una novetat d’aquest any 2018 amb l’objectiu de promocionar la imatge de les Illes Balears, del Govern de les Illes Balears i de la Fundació per a l’Esport Balear a través de l’actuació dels clubs que té un doble retorn que és, també, la promoció del nom d’una localitat de les Illes Balears, inclosa al nom de l’equip patrocinat.

En total són 8 els equips de les Illes Balears que rebran aquesta aportació en concepte de patrocini per un pressupost total de 280.000 €, que se sumen a les altres línies d’ajudes arribant a un global d’1.300.000 € per als clubs que competeixen a nivell estatal aquesta temporada, un 108% més respecte a la legislatura anterior. Cal destacar que el patrocini és per l’any natural 2018, a diferència de les subvencions que són per a la temporada 2017-2018.
Els tres patrocinis de clubs mallorquins ascendeix a 135.000€: l’Iberostar Palma (45.000 €), Palma Futsal (50.000 €) i Urbia Volei Palma (40.000 €).
Recordem que la resta de patrocinis ja presentats dels quatre equips de les Pitiüses (3 d’Eivissa i 1 de Formentera), la suma de les quals arriba a 113.000 €, és: SCR Penya Esportiva Santa Eulària (28.000 €), Handbol Puig d’En Valls (28.000 €), Club Voleibol Eivissa (25.000 €) i Societat Esportiva Formentera (32.000 €). Properament es signarà el contracte de patrocini amb l’Avarca Menorca.

S’ha encarregat un estudi per a valorar el retorn mediàtic d’aquests equips i en funció d’aquest resultat s’han assignat les quantitats corresponents a cada club de manera objectiva.