LOGO CAIB
Contingut
14 agost 2019Conselleria de Mobilitat i Habitatge
Foto de noticia

/Aquest canvi suposa la reducció del temps del trajecte

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha invertit 75.000 € en la remodelació de les parades deTIB a la zona de les badies de Llucmajor, aquesta inversió inclou l'obra civil i el cost de les marquesines.

Els treballs a la zona varen començar el passat 10 d'abril, i està pràcticament enllestit, a falta de petits detalls que no impedeixen que el servei s'operi amb normalitat i que els usuaris puguin esperar confortablement a les parades. Les actuacions varen ser dissenyades pel departament d'operacions del CTM amb el vistiplau de l'Ajuntament de Llucmajor.

La remodelació ha estat motivada pels canvis d'itinerari d'acord amb el servei previst a aquesta zona per a la futura nova concessió de transport regular per carretera. Amb aquest canvi s'incrementarà la velocitat comercial de la línia de bus, reduint així el temps de trajecte.

S'han fet actuacions a les següents poblacions: s'Arenal, MaiorisPuigderróssaTorreBadiaGranBadiaBlavaTollerici. Llucmajor. S'han reduït nombre de parades, però s'han creat de noves, millorant les existents per millorar les condicions d'espera dels usuaris i la maniobres del bus.

Aquest canvi d'itinerari ja s'ha posat en funcionament des del dia 1 de juliol, modificant-se la ubicació de parades a Tolleric, Badia Gran, Badia Blava, sa Torre, Puigderrós i Maioris. El canvi a la zona de s'Arenal està previst dins els pròxims mesos.

Les noves parades en sentit Palma disposen de marquesines corporatives TIB, algunes il·luminades i algunes sense il·luminar. Allà on s'ha fet intervenció d'obra, a les parades sentit Palma, també s'ha aprofitat per fer les parades accessibles a persones amb discapacitat visual i mobilitat reduïda.


Actuacions:

  • Creació d'11 noves parades: IES S'Arena (S'Arenal)l, Avinguda Eurorpa (S'Arenal), Dragonera (s'Arenal), C/de na Plana (Mairois), C/del Falcó (Pugiderrós), C/Santa Maria (Sa Torre), Av. del Regne de Mallorques–C/d'Andorra (Sa Torre), Av.del Regne de Mallorques–C/de Santa Margalida (Sa Torre),C/Saturn (Badia Blava), c/d'Isaac Peral (Badia Gran), c/del Penya-segat (Tolleric).
  • Adequació de parada per ajustar-la a l'itinerari del bus a: s'Arenal i a C/Saturn (Badia Blava).
  • Supressió de 12 parades a s'Arenal, 1 Tolleric, 1 a Maioris, 3 a Pugiderrós, 4 a Sa Torre, 3 a Badia Blava, 3 a Badia Gran, 2 a Tolleric.
  • Millora de parada existent a C/Sant Maria (Sa Torre), C/Santa Margalida (Sa Torre), Av.del Regne de Mallorca–C/de Santa Margalida (Sa Torre), Av. Carles V (Llucmajor).