LOGO CAIB
Contingut
16 desembre 2019Presidenta
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern inicia la construcció de 67 habitatges de protecció oficial a Eivissa

Avui s’ha posat la primera pedra d’una promoció de 24 HPO a Platja den Bossa i s’han visitat les obres de la de 43 HPO que es va començar l’octubre a la mateixa zona

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada pel conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons; el batle d'Eivissa, Rafa Ruiz, i la directora gerent de l'IBAVI, Cristina Ballester, han posat la primera pedra d'una nova promoció d'habitatge públic a Eivissa i han visitat les obres de la que ja està en marxa. Les dues promocions, que sumen un total de 67 habitatges, es troben situades a la Platja d'En Bossa.

La primera, ubicada al carrer Maria Teresa León, està formada per 43 HPO que es troben en construcció des de l'1 d'octubre de 2019. Mentre que la segona, que comença avui, s'ubica a l'avinguda Pere Matutes i consta d'un total de 24 HPO més. La inversió global d'aquestes dues promocions és de 7,7 milions d’euros; cal recordar que l'IBAVI disposa dels pressuposts més grans de la seva història i el pressupost destinat a la construcció d'HPO és de 40 milions d'euros.

A aquestes dues promocions a Platja d’En Bossa s’hi sumarà aviat la promoció de 19 habitatges al carrer Xarch, les obres de les quals ja estan adjudicades i començaran en breu.

Armengol ha manifestat que el Govern “tenia un deute molt especial amb Eivissa” per les problemàtiques afegides per accedir a un habitatge. És per aquest motiu que ha reivindicat el Pla d’Habitatge, iniciat la passada legislatura, que ha permès començar a construir pisos socials com els que s’han presentat avui. Per altre costat, ha agraït la col·laboració institucional entre l’Ajuntament d’Eivissa i el Govern per la cessió de solars i poder construir HPO. De la mateixa manera s’ha expressat Pons, qui ha recalcat també el compromís de “construir habitatge públic a totes les Illes i de manera prioritària a Eivissa”.

Aquest 2020 hi haurà en construcció 505 habitatges, repartits als diferents municipis de les Illes Balears. A Eivissa, concretament, seran 86 HPO repartits en 3 promocions, que sumen una inversió total de 10,5 milions.

Característiques de les promocions

La primera de les promocions, ubicada al carrer Maria Teresa León, constarà de 43 habitatges: 1 habitatge de 3 dormitoris, 21 habitatges de 2 dormitoris (1 adaptat), 21 habitatges d'1 dormitori (2 adaptats) i 43 places d'aparcament.

La segona promoció, situada a l'avinguda Pere Matutes, constarà de 24 habitatges: 2 habitatges de 3 dormitoris, 12 habitatges de 2 dormitoris (2 adaptats), 10 habitatges d'1 dormitori i 24 places d'aparcament.

Els habitatges de les dues promocions són habitatges sostenibles, és a dir, que estan dissenyats i fets amb materials sostenibles i reciclats i utilitzen energies renovables. Per exemple, l'aigua calenta està produïda per energies renovables i l'aïllament dels habitatges està fet de posidònia oceànica seca i cotó reciclat.

Aquesta aposta per construir habitatges sostenibles s'emmarca dins els objectius de l'Agenda Balear 2030. De forma concreta, correspon a l'objectiu 11 dels objectius de desenvolupament sostenible: Ciutats i Comunitats Sostenibles.