LOGO CAIB
Contingut
13 maig 2022Presidència
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern inclourà la remodelació integral de l’E-10 d’Eivissa en el pla d’inversions estratègiques de les Illes Balears


El Govern inclourà la propera setmana el projecte de remodelació integral del primer cinturó de ronda d’Eivissa, la carretera E-10, en el pla d'inversions estratègiques de les Illes Balaers. Així ho ha explicat aquest divendres la presidenta del Govern, Francina Armengol, després d’una reunió amb el batle d’Eivissa, Rafael Ruiz, i el president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, en què han treballat diverses vies per implicar les tres institucions en la realització del projecte.

La posada en marxa d'aquesta iniciativa, nascuda a l’Ajuntament, serà emblemàtica per a la ciutat i per a tota l’illa. El projecte suposarà substituir una carretera poc transitable per als vianants amb dos carrils per sentit i una mitjana central en un gran bulevard arbrat amb voravies àmplies, carril bici i permeabilitat amb els barris de la ciutat que actualment queden aïllats de la resta d’Eivissa, com són Can Misses, Ca n’Escandell i Can Cantó.

A més, la iniciativa inclourà la construcció d’aparcaments subterranis per davall del nou bulevard, fet que permetrà guanyar entre 1.400 i 2.000 places noves i retirar-ne algunes de les que hi ha en superfície per ampliar voravies i zones verdes. Tot això suposarà per a la ciutat d’Eivissa disposar d’una via verda, amable, transitable, que sigui un parc urbà de quatre quilòmetres de llarg on resulti agradable passejar, desplaçar-se en bicicleta i gaudir de la ciutat.

Després de la reunió, la presidenta Armengol ha afirmat que «no té sentit que l'E-10 continuï essent una carretera perquè hauria de tenir un ús de cosir la ciutat, de ser més permeable a la ciutadania i de llevar riscos a les persones que volen i han de gaudir de la ciutat a peu». La presidenta també ha defensat la col·laboració i l'acord a tres que farà possible aquest «plantejament de futur» per a Eivissa i ha celebrat que «totes tres administracions estiguin d'acord en què aquesta inversió sigui estratègica per a la Comunitat Autònoma».

La inclusió del projecte en el pla d’inversions estratègiques de la comunitat implica, segons ha recordat Armengol, «que tots ens comprometem a cercar el finançament per fer-lo possible» i que, una vegada s'aprovi la introducció de la iniciativa en el pla la setmana que ve, «ens obligam a seguir fent passes a través de convenis, de cercar inversió, de caminar junts i d'accelerar terminis» per dur a terme la remodelació integral de la carretera.

La carretera és titularitat del Consell Insular d’Eivissa i, a més de travessar la ciutat d’Eivissa, és un dels principals nodes de connexió de l’illa, motiu pel qual la transformació de l’E-10 no només beneficiaria la capital, sinó el conjunt d’illencs.

A la reunió també hi han participat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company.