LOGO CAIB
5 març 2018Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques
Foto de noticia

El Govern i la UIB col·laboren en l’organització de les Oposicions CAIB 2018

El Govern, a través de l’EBAP, i la UIB han acordat signar un contracte per que la UIB presti serveis de logística i recursos professionals per a la celebració de les proves de les Oposicions 2018 a la funció pública de la CAIB.
Mitjançant aquest acord la UIB prestarà els següents serveis:

-Infraestructures i personal de suport
-Elaboració de preguntes
-Elaboració de qüestionaris
-Correcció automàtica de proves

La consellera Cladera ha destacat la vàlua de “l’acord entre el Govern i la UIB per poder organitzar  un procediment complex com el de les Oposicions CAIB 2018 pel qual s’han presentat prop de 10.000 sol·licituds, sumant les dels cossos generals i les dels cossos facultatius.
“Les Oposicions a la funció pública CAIB representen un repte d’organització, degut al volum de persones que es presenten a les proves, i també a la diversitat de les mateixes”, ha afirmat el rector Huguet, en al·lusió a l’obligació de tenir previst un operatiu igual i simultani per a tots els aspirants, a Mallorca, Menorca i Eivissa.  
Les Oposicions CAIB 2018 ofereixen un total de 395 places, 242 són de torn lliure i 153 per a promoció interna. A més, 303 de les places són per a Cos General (Advocacia, Superior, Gestió, Administratiu, Auxiliar o Subaltern), mentre que les altres 92 es destinen als Cossos Facultatius (en les seves vessants superior i tècnic). En total sumen fins a 26 categories diferents, cadascuna d’elles amb el seu calendari de proves diferenciat, temaris i exàmens.

Les primeres proves es celebren el pròxim 12 de març

L’inici de les primeres proves pel Cos General, les de coneixement tipus test, s’inicien la setmana que ve, de manera esglaonada entre els diferents cossos i escales:
  • Cos d’advocacia, a partir de dia 12 de març
  • Cos superior, dissabte 17 de març,
  • Cos de gestió, dissabte 24 de març.
  • Cos administratiu: 7 d’abril
  • Cos auxiliar: 21 d’abril
  • Cos subaltern: 5 de maig
Tota la informació actualitzada del procés d’Oposicions CAIB 2018 es pot trobar a aquesta adreça web:

http://www.caib.es/sites/oposicionscaib2018/ca/inici/?campa=yes

Cladera ha agraït la col·laboració de prop de 400 funcionaris de la CAIB que participaran activament en el procés com a controladors i coordinadors dels exàmens, o com a membres dels tribunals qualificadors de les proves.
El procés d’Oposicions CAIB 2018, a serveis generals permetrà millorar el procés d’estabilització de la funció pública de l’Administració de la Comunitat Autònoma. “Convocar oposicions ha estat un objectiu de primer ordre del Govern”, ha referit Cladera, qui ha destacat que aquest procés a serveis generals se celebra “10 anys després del darrer”.

La consellera d’Hisenda ha criticat que “la crisi i la taxa de reposició a partir de 2012 ha incidit encara més en la precarització de les condicions laborals a la funció pública, amb la proliferació de places interines per a llocs que haurien d’haver estat ocupats per funcionaris de carrera. Una situació que ha portat les ràtios d’interins a la funció pública CAIB a serveis generals per damunt del 25%; un fet que el procés d’Oposicions CAIB 2018 començarà a corregir.