LOGO CAIB
12 juny 2018Presidència
Foto de noticia

El Govern es posa a disposició del Govern central per col·laborar en l’arribada del vaixell Aquarius

El Govern de les Illes Balears s’ha posat a disposició del Govern d’Espanya i de la Generalitat Valenciana per col·laborar en el que pugui ser necessari durant el procés d’arribada, instal·lació i acolliment de les persones refugiades que duu a bord el vaixell Aquarius.
 
La presidenta Armengol ha xerrat amb la vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, per oferir l’ajuda de les Illes en aquestes tasques. Així mateix, ha expressat el seu suport a aquesta decisió presa per raons humanitàries.
 
D’altra banda, la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, ha conversat ja amb les autoritats de la Generalitat Valenciana. La conselleria que dirigeix serà l’encarregada de qualsevol tipus de col·laboració en aquest assumpte.
 
El Govern va ser una de les primeres comunitats a oferir-se com a terra d’acollida de persones refugiades. Des del mes d’abril de l’any 2016, quan es va habilitar i posar en marxa l’alberg de la Platja de Palma, ja han passat per aquest espai d’acollida 168 persones refugiades.