LOGO CAIB
Contingut
20 març 2019| <9ªL> Presidenta
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern distingeix Victoria Pertierra i Gabriel Gomila amb el Cornelius Atticus 2018

Els esportistes Victoria Pertierra i Gabriel Gomila han rebut la distinció Cornelius Atticus 2018 per tota una vida dedicada a l’esport per part de la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada de la vicepresidenta del Govern i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets; la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i el director general d’Esports, Carles Gonyalons.

La presidenta Armengol ha destacat la importància de les trajectòries d’ambdós guardonats manifestant que «l’orgull que suposa pel Govern distingir dues persones que han contribuït amb escreix a fer Comunitat a través dels valors de l’esport i la petjada del seu mestratge a nombroses generacions de joves esportistes».

L’atorgament de la distinció femenina «suposa un petit avanç en matèria d’igualtat però a la vegada representa una passa enorme en l’assoliment col·lectiu del feminisme», ha assenyalat la cap de l’executiu.

Per la seva part, la consellera Fanny Tur ha expressat que “els premiats representau tots els valors de l’esport: esforç, treball des de la base, lluita per la visibilitat de la dona, etc., i el jurat del Cornelius Atticus representau la gran família esportiva: periodistes esportius, federacions, tècnics...”.
 
Victoria Pertierra Monforte és la guardonada en la categoria femenina i Gabriel Gomila Jaume, el distingit en la categoria masculina en la vint-i-cinquena convocatòria del guardó Cornelius Atticus.

Ambdós esportistes han estat tècnics, dirigents i promotors. Pertierra ha destacat en la modalitat esportiva de golf, i Gomila, en futbol, tennis, atletisme i handbol.

En el decurs de l'acte de lliurament del Cornelius Atticus 2018, el president de la Federació Balear de Golf, Bernadí Jaume, ha fet una semblança de la figura de Victòria Pertierra; mentre que el batle de Montuïri, Joan Verger Rossinyol, ha pronunciat unes paraules sobre la trajectòria de Gabriel Gomila.
Aquesta convocatòria de la distinció és la segona consecutiva de la seva història que estableix la doble categoria (masculina/femenina), d’acord amb el foment de l'esport femení que el Govern de les Illes Balears ha fomentat durant l’actual legislatura. Des del 1996 i fins a l’anterior convocatòria, només tres distincions havien estat per a dones.

Victoria Pertierra Monforte (Filipines, 6 de novembre de 1945). Ha dedicat 55 anys a l'esport en la modalitat esportiva del golf. El 1981 va ser campiona del món en dobles i el 1996 va rebre l'or en el campionat europeu sènior per equips. Va obtenir plata en el campionat d'Europa sènior individual els anys 1996, 2001, 2002, 2003 i 2008, i també en el campionat europeu sènior femení per equips el 1999 i 2002. El 1992 va rebre la medalla al mèrit en golf de la Reial Federació Espanyola de Golf i el 1993 va ser Premi Nacional de l'Esport de Golf que atorga el Consejo Superior de Deportes, entre altres reconeixements. Entre els anys 1977 i 2006 va ser membre de la junta directiva del comitè tècnic femení, capitana i presidenta de la Reial Federació Espanyola de Golf.

Gabriel Gomila Jaume (Montuïri, 1949). Mestre d'escola, professor de secundària, promotor esportiu i periodista. Ha rebut el Premi Nacional d'Educació Física l'any 1974. Finalista el 1985 a la persona física més distingida en el foment de l'esport escolar, ha rebut reconeixements del CE Montuïri (1997 i 2012) i als vint anys com a responsable de la Comissió d'Esports de la Part Forana (1993).

El jurat del Cornelius Atticus està format per sis representants de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, presidit per la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i com a vicepresident el director general d'Esports i Joventut, Carles Gonyalons, i quatre per part dels Consells insulars, per federacions esportives amb dos representants (COLEF i AGEPIB), un guardonat amb el Cornelius Atticus, i la representació de mitjans de comunicació de les Illes Balears.