LOGO CAIB
Contingut
11 setembre 2019Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El Govern, Cort i les navilieres obren vies de negociació per a limitar les arribades de creuers

Una delegació balear encapçalada pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, l'alcalde de Palma, José Hila, el president de l'Autoritat Portuària de Balears, Joan Gual de Torrella, i la directora general de Turisme, Rosana Morillo, han assistit aquesta setmana a la Fira Internacional de Creuers d'Hamburg (Seatrade Europe 2019) per a mantenir trobades al més alt nivell amb les principals companyies de creuers del món i traslladar-los les intencions del Govern balear de limitar l'arribada de creuers.

Totes les parts han obert vies de negociació amb l'objectiu final d'aconseguir una regulació efectiva i real de les arribades al port de Palma. La delegació balear i el sector han mantingut diverses reunions per a continuar avançant en aquesta línia, ja que només així el Govern podrà fixar un sostre que sigui sostenible social i econòmicament al turisme de creuers, tal com va quedar establert en els acords de governabilitat subscrits a l'inici de la legislatura.

El conseller Negueruela, després d'assistir a les reunions amb les principals navilieres, ha mostrat la seva satisfacció per l'inici de les negociacions i ha recordat que l'objectiu és “buscar un marc que permeti ordenar un turisme que és molt important”. “Hem de veure com limitem l'activitat en una destinació que ha crescut de forma exponencial en tots els ordres en els últims anys i per tant toca fer una ordenació, tot perquè el visitant se senti còmode i sempre en termes de sostenibilitat”, ha afirmat Negueruela.

En aquesta línia, el conseller de Turisme ha destacat la importància de continuar avançant en les converses de les pròximes dates després d'haver aconseguit aquests dies a Hamburg “fixar el marc d'interlocució entre totes dues parts per a aconseguir una solució efectiva”.

L'alcalde de Palma per part seva, José Hila, ha manifestat que l'estratègia turística de la ciutat està “basada en la qualitat, no en la quantitat” “Una destinació que es massifiqui no serà bo ni per a les companyies ni per a la ciutat, som a temps de parlar”, ha apuntat després de les trobades.

Paral·lelament, Hila ha defensat davant les companyies de creuers “no sobrepassar certs límits, perquè a partir d'aquests límits al turista comença a no agradar-li la destinació”.

Seatrade Europe és una fira que se celebra cada dos anys a la ciutat alemanya d'Hamburg i el Govern assisteix per primera vegada amb l'objectiu d'analitzar i establir mecanismes de manera conjunta que afavoreixin un escalonament efectiu i real en les escales d'aquest tipus d'embarcacions i així donar compliment als acords de governabilitat fixats a Bellver setmanes enrere.

Entre les reunions que la delegació balear ha mantingut amb el sector de creuers a Hamburg destaquen trobades amb els principals directius de l'Associació Internacional de Línies de Creuer (CLIA per les seves sigles en anglès), i amb navilieres especialitzades en aquest segment, com Royal Caribbean, Scenic Cruises, Sigui Cloud o Hapag Lloyd.

Abans d'iniciar la jornada de reunions amb navilieres i la patronal CLIA, la delegació balear al complet ha mantingut una trobada a primera hora del matí amb consignataris de Balears per a conèixer de primera mà les seves inquietuds i preocupacions sobre el futur de la indústria de creuers a la regió.