LOGO CAIB
Contingut
16 octubre 2020Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

El conseller March ha visitat avui el Servei de Prevenció de riscs laborals de personal docent


El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, acompanyat de la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez i del secretari general de la Conselleria, Tomeu Barceló, així com del cap de servei del Servei de Prevenció, Rafael Castell; ha visitat avui les instal·lacions del Servei de Prevenció de riscs laborals de personal docent. Un Servei que dóna cobertura als més de 14.000 docents que fan feina als centres educatius públics de les Illes Balears.

Durant la visita s’ha fet un recorregut per les instal·lacions del Servei, des dels gabinets mèdics fins a les sales d’optometria, audiometria o extraccions. La visita ha finalitzat amb una reunió amb el cap de servei del centre.

Cal destacar que amb la creació d’aquest servei es dona resposta a una reivindicació històrica dels agents socials de les Illes Balears i es compleix un dels compromisos de l’Acord marc signat el setembre de 2015 per la Conselleria i els sindicats STEI i FECCOO, que compta també amb el suport del sindicat ANPE.

Es tracta d’un servei de prevenció de riscs laborals per al personal docent dependent de la Direcció General de Personal Docent de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca que presta servei als centres públics docents de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Aquest servei té la finalitat de promoure la millora de les condicions de feina i de garantir un nivell eficaç de protecció de la seguretat i de la salut d’aquest personal davant els riscs que es deriven del treball.

Als darrers mesos i amb motiu de la pandèmia COVID-19 aquest Servei ha estat l’encarregat d’avaluar en distintes ocasions, al personal docent vulnerable dels centres educatius públics de les Illes Balears. Uns 1.300 a l’inici d’aquest curs 2020-2021,  dels que més de 300 es troben de baixa a l’actualitat.