LOGO CAIB
Contingut
22 maig 2020Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball
Foto noticia

El 91% de les persones que finalitzen un contracte d’inserció entren en el mercat laboral ordinari, segons la memòria 2019 de la Xarxa REAS

El 91% de les persones que han passat per una empresa d’Inserció i han finalitzat el seu contracte han trobat després encaix en el mercat laboral ordinari, segons la Memòria de 2019 de la Xarxa REAS, que s’ ha presentat en el marc del Pla Directori d’Economia Social de les Illes Balears, coordinat per la directora general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular, Vanessa Rosselló. La memòria també recull que en el 2019, les entitats de la xarxa REAS han contractat un total de 66 persones en risc d’exclusió social.

A la memòria 2019 es dona compte de l’activitat de les 6 empreses d’inserció que operen a Mallorca, Menorca i Eivissa, amb activitats econòmiques de gestió i tractament de residus, jardineria i tasques auxiliars d’administració. En concret, les sis entitats d’inserció de REAS són:

  • Deixalles Serveis Ambientals, (Fundació Deixalles)
  • Deixalles Inserció i Triatge, (Fundació Deixalles)
  • Triam de Tot (Fundació Deixalles)
  • Eines x Inserció (Càritas Mallorca)
  • Mestral Inserció i Medi Ambient (Càritas Menorca)
  • Projecte home Balears Inserció (Projecte Home Balears)

Un altre aspecte destacat a la memòria de REAS és que les empreses d’inserció permeten que persones passives que rebien prestacions passin a ser cotitzants actius, generant un retorn econòmic a les administracions per la via dels impostos (Seguretat Social, IRPF, IVA, impost de societats...). En el cas de 2019, aquest retorn per a les arques públiques ha estat de 533.000 euros, una xifra superior als 341.466 euros que en el seu conjunt van rebre les entitats en forma de subvenció.

Segons manifesta REAS, “aquestes dades posen de manifest que les empreses d’inserció són una via útil en favor de la inserció de persones en situació de dificultat i que amb la seva activitat contribueixen a la cohesió social, ara més necessària que mai”.