LOGO CAIB
Contingut
21 març 2019| <9ªL> Conselleria de Salut
Foto noticia

Directius del Servei de Salut participaran en el projecte de desenvolupament professional de gestors sanitaris

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i el director general del Servei de Salut de les Illes Balears, Juli Fuster, s’han reunit avui amb Modoaldo Garrido, vicepresident de la Societat Espanyola de Directius de la Salut (SEDISA), que ha presentat el projecte “AvanzaDPC: Desarrollo Profesional Continuo de Directivos de la Salud”.

Aquesta iniciativa —patrocinada per AstraZeneca i que compta amb el suport de Luzan5 Health Consulting i de la Universitat Complutense de Madrid— té per objecte facilitar la projecció de la gestió sanitària, elevar el nivell professional dels directius i valorar la gestió sanitària de qualitat.

A la reunió també han assistit la directora de la Fundació AstraZeneca, Celia Cortijo, i el gerent regional de Relacions Institucionals d’AstraZeneca, Miquel Romans.

Garrido ha explicat que amb aquest projecte SEDISA pretén dissenyar un sistema d’acreditació professional de directius de la salut, amb un model de certificació basat en la pràctica del gestor sanitari, mitjançant el qual es puguin reconèixer els seus mèrits i les seves competències: coneixements, habilitats i actituds.

Per la seva part, la consellera ha assenyalat que és fonamental promocionar aquest tipus d’accions adreçades a impulsar la professionalització de la gestió sanitària. Així mateix, ha valorat molt positivament que SEDISA hagi seleccionat al Servei de Salut de les Illes Balears per participar en el Panel d’Experts que aportarà les dades necessàries per a l’elaboració del mapa de competències professionals dels directius de la salut.