LOGO CAIB
14 novembre 2017Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca
Foto de noticia

La meitat de les unitats de demanda continuen en prealerta per sequera

Les dades relatives a l’estat dels recursos hídrics del mes d’octubre no varien gaire respecte de les del mes anterior. Tot i les pluges i el descens de la demanda, els recursos de les Illes Balears es mantenen en el 56 % des del mes d’agost i l’indicador de sequera només millora a Menorca.
 
Totes les unitats de demanda presenten petits descensos de l’indicador de sequera a excepció de les unitats de demanda del llevant i el nord de Mallorca i les unitats d’Eivissa i Formentera, on la situació ha millorat un poc. Així doncs, la meitat de les unitats de demanda de les Illes Balears continua en prealerta, i només la de Menorca ha entrat en situació d’estabilitat.
 
Les reserves hídriques de les Illes Balears es troben al 56 % de la capacitat des del mes d’agost. Per illes, el recursos de Mallorca es mantenen en el 56 %, mentre que a  Menorca i Eivissa passen del 53 % al 55 %. A Formentera també hi ha un increment de dos punts percentuals, que les situen en el 57 %.
 
D’acord amb les dades de l’AEMET, el mes d’octubre ha estat sec a Mallorca i a les Pitiüses i molt sec a Menorca. Quant a les precipitacions interanuals acumulades, hi ha un dèficit de precipitació del 3 % a Menorca, mentre que les pluges durant els darrers dotze mesos han estat un 25 % més altes que la mitjana a Mallorca i un 4 % més altes que la mitjana a les Pitiüses.
 
Atès això, la millora de l’estat del recurs a Menorca es deu a la disminució de la demanda. A Mallorca i a Eivissa, la pressió continua essent elevada a algunes zones, cosa que, juntament amb les poques precipitacions, fa que els recursos es mantinguin en lloc de recuperar-se.