LOGO CAIB
Contingut
12 juny 2019| <9ªL> Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme
Foto de noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat


 
El director gerent de l’IBETEC, Bartomeu Tugores, i el batle de Consell, Andreu Isern, han signat un conveni pel qual el municipi mallorquí s'adhereix a la xarxa de comunicacions mòbils de seguretat i emergències TetraIB del Govern, que ja compta amb 66 subscriptors a totes les Illes Balears. Alhora, IBETEC ha entregat quatre terminals portàtils de la xarxa i un terminal fix a la Policia Local de Consell.
 
Amb l’adhesió a la xarxa de comunicacions del Govern, es facilita la coordinació de tots els serveis públics involucrats en els dispositius de seguretat i es millora l’eficàcia i l’eficiència en la presa de decisions en el moment de les intervencions. En definitiva, es tracta de millorar la gestió de la seguretat de la població.
 
L’IBETEC (Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació adscrita a la Vicepresidència) és l’encarregada de gestionar i operar la xarxa de telecomunicacions mòbils balear TetraIB, que avui dia té 37 estacions base en funcionament. S’espera que durant 2019 se n’instal·lin 7 més, i que cada vegada s’hi integrin més organismes i entitats públiques. L’IBETEC facilita fins a cinc terminals de comunicació als organismes que s'adhereixen perquè així comprovin les funcionalitats, al mateix temps que participen en la definició funcional del servei.
 
Els subscriptors al servei TetraIB pertanyen a les administracions públiques amb competències de Seguretat i Emergències: Institut Balear de la Natura (IBANAT), les Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC), el personal operatiu del Servei d'Emergències d'Illes Balears (SEIB112) depenent de la Direcció d'Emergències del Govern, els Serveis d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU061) de l'IB-Salut de la Conselleria de Sanitat i Consum, i la major part de les Policies Locals.