LOGO CAIB
15 maig 2018Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat
Foto de noticia

Ciutadella i Alcúdia estaran connectades per vaixell amb set freqüències diàries

Ciutadella i Alcúdia estaran connectades per vaixell amb set freqüències diàries entre el 15 de juny i el 31 d’agost. La naviliera Balearia, que fa aquest trajecte tot l’any amb un ferry i un vaixell d’alta velocitat, reforçarà la connectivitat amb 3 serveis més diaris d’alta velocitat, el que significa pràcticament duplicar l’oferta respecte de 2015.

Així, entre el 15 de juny i fins al 31 d’agost, és a dir, tota la temporada alta, els dos operadors existents (Balearia i Trasmediterranea) realitzaran set trajectes diaris  Alcúdia - Ciutadella i altres set Ciutadella – Alcúdia, excepte els dimecres, quan hj haurà sis.

Els horaris seran:

Sortida d’Alcúdia: 05.00 h - 08.00 h - 8.00 h - 12.00 h - 16.00 h – 17.00 (excepte dimecres) 18.00 h.

Sortida de Ciutadella: 10.00 h, - 10.30 h - 11.00 h – 12.00 (excepte dimecres) -16.00 h - 18.30 h - 20.00 h.

Els passatgers que utilitzen aquesta línia han augmentat un 28% entre 2015 i 2017, en passar dels 224.041 de 2015, als 286.611 de 2017, el que suposa un increment de 62.570 viatgers més.

Connexions marítimes Illes Balears
Barcelona – Mallorca: Servei diari amb el port de Palma (excepte els dissabtes) amb el ferry Abel Matutes. A partir de juny, s’incorpora un nou ferry, el Rosalind Franklins, amb major capacitat (3.100 metres lineals per càrrega i 880 persones). Hi ha també un servei diari amb Alcúdia (excepte dissabte) amb el ferry Martín i Soler. Finalment, hi ha un reforç durant aquest mes de maig (de dilluns a dijous) amb el Port d’Alcúdia amb el ferry Dénia Ciutat Creativa.

Barcelona – Menorca: Servei diari amb Ciutadella (excepte dissabte) amb el ferry Martín i Soler. Reforç d’alta velocitat a partir del 16 de juny amb sis servei a la setmana, que realitzarà el fast ferry Jaume II amb el port de Ciutadella.

Barcelona – Eivissa: Servei diari amb el port d’Eivissa (excepte dissabte) amb el ferry Nápoles.

Comunitat Valenciana – Palma: Dos serveis diaris (excepte dissabte) des de València amb el ferry Visemar One i Sicilia. Servei diari des del port de Dènia amb el ferry Bahama Mama.

Comunitat Valenciana – Eivissa: Servei diari des de Dènia amb el ferry Bahama Mama. A partir de 8 de juny, s’incorpora un vaixell d’alta velocitat, el Cecilina Payne (nou a la flota), que realitzarà la ruta en dues hores i substituirà el ferry. Servei diari (excepte dissabtes) amb el ferry Sicilia des del port de València, que al juny es substitueix pel ferry Abel Matutes amb major capacitat de càrrega. Hi haurà un reforç a partir de juny dels serveis d’alta velocitat entre Dènia i el port de Sant Antoni amb el fast ferry Pinar del Río.

Dènia – Formentera: Servei diari directe (excepte els dimarts) des del passat 27 d’abril i fins octubre. En els mesos de juliol i agost es doblaran rutes alguns dies.

Palma – Eivissa: Servei diari amb el ferry Bahama Mama. A partir del 8 de juny, s’incorpora un vaixell d’alta velocitat, el Cecilia Payne (nou a la flota), que realitzarà la ruta en dues hores i substituirà el ferry.

Alcúdia – Ciutadella: Dos serveis diaris (ferry i alta velocitat). A partir de juny es reforça la connectivitat amb tres serveis més diaris en alta velocitat.

Eivissa – Formentera: 17 connexions diàries en cada sentit i reforç a 30 serveis a partir del juliol.

Quant a noves línies, es posen en marxa dues: Gandia – Sant Antoni – Palma, amb un vaixell d’alta velocitat (Almudaina II) amb una capacitat per a 800 passatgers i 200 vehicles (Trasmediterranea), i la nova línia entre Alcúdia i Tolon (França) a càrrec de la naviliera Cordica Ferries.