LOGO CAIB
Contingut
1 desembre 2019Conselleria d'Afers Socials i Esports
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Chantal Poch guanya el II Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra amb 'L'ala fosca'

\ Es tracta de la segona edició del premi, convocat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut
\ Viena Edicions publicarà el poemari durant el 2020

'L'ala fosca' de Chantal Poch és l’obra guanyadora del II Certamen de Poesia Art Jove Salvador Iborra. Els finalistes de la segona edició han estat Ferran Avià (Principat), Francesc Alemany (Illes Balears), Guillem Benejam (Illes Balears), Joan Deusa (País Valencià), Alejandra Fernández (Principat), Clara Fontanet (Illes Balears), Cristina Girona (Principat), Anna Mascaró (Illes Balears), Jan Matheu (Principat), Alba Palau (Principat), Paula Piedad (Principat), Pep Sanz (Principat) i Pablo Varona (Principat). El jurat del certamen ha estat format per Laia Martínez i López, Ben Clark, Marc Rovira, Maria Sevilla i Enric Viladot amb Natàlia Rabassa i Marta Vilardell com a secretàries.

El Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, és un homenatge al jove poeta valencià assassinat el 2011, i ha estat convocat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana juntament amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut. El premi vol ser una eina de professionalització i, per aquest motiu, a més a més de l'aportació econòmica (2000 euros), el poemari guanyador es publicarà a Viena Edicions durant el 2020.

Chantal Poch (Mataró, 1993) ha estudiat Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, té un màster en Estudis de Cinema i Audiovisual Contemporanis i actualment continua els seus estudis com a doctoranda de cinema. Va guanyar un premi de la Generalitat de Catalunya amb un treball de recerca titulat “Adaptacions literàries al cinema. Creació d’un guió a partir d’una novel•la de Mercè Rodoreda” . Ha escrit sobre literatura i cinema en diverses ocasions, com ara «Kristina Söderbaum o la erótica del nenúfar», dins El cuerpo erótico de la actriz bajo los fascismos. España, Italia, Alemania (1939-1945). Combina la seva recerca en cinema amb la creació poètica.