LOGO CAIB
Contingut
13 novembre 2018| <9ªL> Presidenta
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Armengol lliura els premis a l’esforç personal i a l'excel·lència acadèmica a 469 alumnes de Mallorca

La presidenta del Govern, Francina Armengol acompanyada del conseller d’Educació i Universitat, Martí March i del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante ha presidit avui l’acte de lliurament dels Premis a l’esforç personal i al rendiment acadèmic excel·lent de l’illa de Mallorca corresponents al curs 2017-2018 al Palau de Congressos de Palma. De l’acte han participat un miler de persones entre alumnes guardonats, directors de centres i les famílies dels alumnes.
 
Un total de 469 alumnes, dels que 98 són alumnes de centres educatius de primària i 371 de secundària de l’illa de Mallorca, han estat guardonats amb els Premis a l’esforç personal i al rendiment acadèmic curs 2017-2018 que reconeixen l’esforç i la dedicació mostrada pels alumnes al llarg del curs.
 
Aquests premis tenen com a objectius principals potenciar la millora dels resultats acadèmics i reconèixer l’esforç com a estímul que propicia la motivació pels estudis i la formació personal, a més de valorar el rendiment acadèmic excel·lent.
 
A Balears rebran aquests premis un total de 613 alumnes: 469 de Mallorca, 43 de Menorca i 101 d’Eivissa i Formentera.
 
Armengol ha aprofitat l’ocasió per elogiar als alumnes guardonats: “els joves que avui sou aquí representau lo millor de la nostra Comunitat. Les millors competències i capacitats. I també els valors i actituds que tota societat necessita per avançar: dedicació, responsabilitat, compromís, curiositat, companyonia i esperit de superació, posant en relleu les vostres ganes d’aprendre més, créixer i ser cada dia millors persones”.
 
La presidenta ha apuntat que l’any vinent, i “per primera vegada”, les Illes Balears tindran un pressupost de 1.000 milions d’euros en Educació.  “L’educació no és un cost ni una opció, sinó una inversió necessària”. “El futur de la nostra terra dependrà del talent i el coneixement que siguem capaços de cultivar. De la preparació i la consciència dels ciutadans que el dia de demà decidireu qui som i cap a on volem anar”, ha afegit.
 
En aquest sentit, la titular de l’executiu ha assenyalat que l’excel·lència educativa va més enllà de les notes o un expedient acadèmic: “excel·lència educativa també és incorporar mestres, planificar nous centres, facilitar l’accés a la universitat, introduir noves metodologies d’ensenyament, educar en convivència i civisme i sobretot, equitat. Només si avançam tots junts i en igualtat d’oportunitats caminarem cap a una societat més justa i competitiva”.
 
Per últim, la presidenta també ha volgut agrair “l’encomiable tasca d’educadors, alumnes, famílies i AMIPAS. La vostra implicació i el vostre dia a dia forja l’endemà d'aquestes illes”.
 
Lliurament de premis a l’esforç personal i/o al rendiment acadèmic als alumnes d’educació primària
 
Poden obtenir aquest premi els alumnes de sisè curs que hagin superat el segon cicle de l’etapa i siguin mereixedors d’un especial reconeixement per l’esforç personal i la dedicació mostrada per superar les dificultats i/o pel rendiment acadèmic al llarg de tota l’etapa de primària. S’atorga un premi a un alumne per cada centre que participi en la convocatòria. El premi consisteix en un diploma i un petit obsequi.
 
Lliurament premis a l’esforç personal a l’alumnat d’ESO
 
Aquests premis distingeixen als alumnes que han estat proposats per obtenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria en la convocatòria ordinària de juny del curs 2017-2018 i siguin mereixedors d’un especial reconeixement per l’esforç personal i la dedicació mostrada per superar les dificultats. Cada centre pot proposar un alumne que consideri que és mereixedor de premi pel seu esforç personal, encara que no tengui un expedient acadèmic brillant. El premi consisteix en un diploma i un petit obsequi.
 
Premis al rendiment acadèmic excel·lent a l’alumnat d’ESO
 
Obtenen aquest premi els alumnes que hagin finalitzat el quart curs d’educació secundària obligatòria en la convocatòria ordinària de juny del curs 2017-2018 i hagin obtingut una nota mitjana a tota l’etapa igual superior a 9. El premi consisteix en un diploma i un petit obsequi.