LOGO CAIB
Contingut
9 març 2020Presidenta
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Armengol i March visiten les obres del nou CEIP d’Alcúdia, que entrarà en funcionament el proper curs 2020-2021

\ El nou centre tindrà dues línies i disposarà de 6 unitats d’infantil i 12 de primària, per acollir un total de 450 alumnes


\ Es tracta d’un projecte de més de quatre milions d’euros que ha tingut la col·laboració de l’Ajuntament i la participació de la comunitat educativa del municipi
 

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, i de la batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa, ha visitat avui les obres de construcció del nou CEIP d’Alcúdia. També hi han assistit el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante; el gerent de l’IBISEC, Miquel Coll; l’arquitecte responsable del projecte, Guillem Quetglas, i representants de la comunitat educativa d’Alcúdia.

«És un plaer veure que l’obra avança a molt bon ritme perquè pugui ser una realitat per als infants d’Alcúdia el proper curs escolar», ha assegurat la presidenta. També ha agraït la col·laboració institucional per fer-lo realitat i el compromís de la comunitat docent i de les famílies i alumnes «que sostenen un sistema educatiu d’excel·lència a la nostra comunitat autònoma». En aquesta línia, els ha agraït la implicació, perquè la redacció del projecte ha comptat amb la participació de la comunitat educativa del municipi.

Amb el nou centre es podran resoldre problemàtiques d’escolarització a Alcúdia, i es donarà resposta a una de les «absolutes prioritats» del Govern pel que fa a inversió en educació. «Significa invertir en present i en futur», ha destacat Armengol. Així doncs, el centre tindrà dues línies i disposarà de 6 unitats d’infantil i 12 de primària per acollir un total de 450 alumnes.
 
Amb un pressupost de 4.281.835 € i un termini d’execució de 14 mesos, aquesta nova infraestructura donarà resposta a les necessitats educatives del municipi. Es preveu que les obres estiguin acabades abans de finalitzar el 2020.
 
Un nou centre per a 450 alumnes a Alcúdia
El nou centre s’ubica en un solar situat entre les avingudes de Suècia i Noruega i el carrer de Rossinyol, dins el nucli urbà del Port d’Alcúdia i a una distància de 2,5 km del centre del poble. La superfície del solar és de 8.122,79 m2 i el CEIP tindrà una superfície construïda de 3.500 m2.

El centre consta d’un bloc d’aulari que es distribueix en planta baixa i dues plantes pis. A la façana sud hi ha totes les aules tipus. En canvi, a la façana nord se situen les aules complementàries, els serveis, les instal·lacions i les dues caixes d’escala.

El bloc de menjador i gimnàs és perpendicular al bloc d’aulari i consta d’una sola planta, amb un espai de circulació entre els dos blocs, que configura un dels accessos i comunica amb el porxo de primària orientat a llevant. El bloc d’administració té unes dimensions més reduïdes i també consta d’una sola planta, al costat de l’avinguda de Suècia, té un porxo que coincideix amb l’accés principal i a la façana sud també té un porxo per a ús del pati d’infantil.

El projecte preveu una construcció seguint criteris racionals, econòmics i sostenibles. Per això, es potenciaran els mitjans naturals per aconseguir una bona climatització del centre, com ara porxos, pèrgoles, persianes, terrasses, etc., a fi d’optimitzar els recursos.
 
Aquest projecte és una de les obres previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 per a totes les illes per respondre de manera ordenada i objectiva a les necessitats estructurals que presenten els centres educatius de les Balears.