LOGO CAIB
Contingut
10 setembre 2019Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Agricultura cobreix tota la demanda d’alfals en el marc de la campanya d’ajuda contra la sequera

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través de l’empresa pública SEMILLA (Serveis de Millora Agrària i Pesquera) ha inciat avui el procés d’adjudicació de l’alfals sol·licitat, mitjançant l’obertura de les ofertes rebudes. En aquesta ocasió, les ofertes satisfan la demanda d’alfals embalat i també el granulat. A partir de la setmana que ve ja es podrà començar a repartir el menjar sol·licitat. Es tracta, en total, de 750 tones d’alfals deshidratat embalat i de 1.500 tones d’alfals deshidratat granulat.

Paral·lelament, avui s’han començat a repartir les primeres bales d’alfals per alimentar el ramat a Mallorca. La consellera Mae de la Concha ha visitat, avui horabaixa, l’explotació ramadera de Son Suau, a Manacor. Es tracta d’una de les primeres de l’illa que ha rebut les bales d’alfals. Cal recordar que la setmana passada ja van arribar les bales d’alfals per al ramat boví a Menorca.

SEMILLA va posar en marxa el mes de maig una campanya extraordinària d’1 milió euros per a alimentació animal (boví, oví i porcí en extensiu) per compensar la manca de farratges i de pastures deguda a la sequera que se pateix enguany. No obstant això, les ofertes que es van presentar al concurs no cobrien la totalitat de la demanda per l’escassetat general d’alfals, també a la Península. Ara, i gràcies a la feina de la Conselleria, s’aconsegueix cobrir la totalitat de la demanda per a Mallorca, Menorca i Eivissa.

En total, s’han rebut 198 sol·licituds de menjar per a boví, 526 d’oví i 19 de porcí. Això significa al voltant de 1550 bales d’alfals i 1.500 tones d’alfals granulat.