LOGO CAIB
Contingut
21 gener 2022Conselleria d'Afers Socials i Esports
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Afers Socials i l'Ajuntament de Bunyola acorden construir una residència per a 120 persones majors en situació de dependència

L’Ajuntament cedeix un solar de 10.037 m2 al Pla de sa Coma
La Conselleria invertirà 9 milions d’euros en l'equipament i finançarà les places una vegada estigui en marxa
La posada en marxa del nou equipament suposarà la creació del voltant de 80 llocs de feina directes


La Conselleria d’Afers Socials i Esports i l’Ajuntament de Bunyola han acordat construir la primera residència pública de Bunyola per a 120 persones grans amb situació de dependència. L’Ajuntament cedirà un solar de 10.037 m2 a la urbanització del Pla de Sa Coma per a construir-la.
La inversió que s’hi destinarà és de 9 milions d’euros.
Avui, la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago i el batle de Bunyola, Andreu Bujosa, han visitat el solar on es construirà, que té una superfície de 10.037m2 i està situat entre la carretera 2030 i els carrers Ullastre i Lledoner de la urbanització.

La consellera Fina Santiago ha explicat que "serà de 6 moduls de 20 places cada un i seguirà aquest nou model on es passa de macroresidències a residències que faciliten la convivència dels residents", a més, ha afegit que "serà finançada amb fons europeus. S'ha de reincidir amb la importància que els fons europeus hagin decidit invertir en equipaments de residències. El Govern de les Illes Balears fa sis anys que vàrem apostar pels equipament per a persones majors, ara Europa ho refrendat. És la primera vegada que inverteix en temes de serveis socials i en especial a atenció a persones majors"

El batle Andreu Bujosa ha posat en valor que "es un exemple que dues administracions puguin col·laborar pel be dels ciutadans. A Bunyola no tenim cap infrastructura d'aquest tipus i significa un augment en el nivell de qualitat de vida de la nostra gent gran".

El proper pas per fer realitat aquesta residència serà la signatura del conveni entre les dues administracions i es farà un concurs de projecte arquitectònic en què s'ofereixi una proposta arquitectònica integrada.

Cal tenir en compte que, una vegada acabades les obres i autoritzada la residència pel Consell, la Conselleria d’Afers Socials i Esports finançarà i concertarà les places del nou equipament destinades a les persones majors en situació de dependència.

La posada en marxa d’aquest equipament suposarà la creació del voltant de 80 llocs de feina directes, estables i no deslocalitzables.

Bunyola se suma així a la llista d’equipaments que, a través del Consorci de Recursos Sociosanitaris, té en marxa la Conselleria d’Afers Socials i Esports. Per Fina Santiago "el pla d'equipaments que tenim a la Conselleria vol créixer en centres de dia i en residències conjuntament en créixer amb teleassistència i serveis d'ajuda a domicili a fi d'oferir un ventall de prestacions tècniques al ciutadà perquè quan sigui l'hora que necessiti atenció a la dependència pugui triar".