LOGO CAIB
Contingut
13 febrer 2020Conselleria de Mobilitat i Habitatge
Foto noticia
Descàrrega d'imatges d'alta qualitat

Aena reformularà el projecte de l’aeroport de Palma per adaptar-lo més a les necessitats de les illes

Aena ha garantit avui al Govern de les Illes Balears que el projecte de millora de l’aeroport de Son Sant Joan no suposarà en cap cas l’ampliació de la seva capacitat operativa i ha assegurat que es reformularà el projecte actualment en tramitació per incorporar els plantejaments de sostenibilitat i servei públic que els ha traslladat el Govern avui.

 

En la reunió mantinguda aquest matí, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, el vicepresident Juan Pedro Yllanes, el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, i el president de la Comissió balear de Medi Ambient, Antoni Alorda, han detallat les necessitats de les Illes als representants d’AENA -directora de Planificació i Medi Ambient, Elena Mayoral, i director de l’aeroport de Son Sant Joan, Tomàs Melgar- entre d’altres.

 

El conseller Marc Pons ha detallat que el Govern ha explicat a Aena que ha de quedar garantit que el projecte no suposarà l’increment de la capacitat operativa de l’aeroport ni de les pistes o zones d’estacionament. A més, el Govern també ha demanat, en el marc de l’estratègia de mobilitat sostenible que està impulsant, que Aena incorpori el foment de l’ús del transport públic en els accessos a l’aeroport.

 

Totes les actuacions de millora de seguretat, d’aquelles que suposin millores en les condicions laborals dels treballadors, d’eficiència energètica i reducció d’emissions, de comoditat per als passatgers o d’eliminació de barreres són les que, segons el Govern, són necessàries per incrementar la qualitat de l’aeroport.

 

Aquests plantejaments del Govern de les Illes Balears han estat ben rebuts i assumits per Aena i s’ha acordat obrir un espai de feina conjunta -primerament en l’àmbit tècnic- per adaptar els projectes a les propostes que s’han formulat.

 

El director de l’aeroport de Palma, Tomàs Melgar, ha insistit en el fet que els projectes que es volen dur a terme en cap cas tenen com a objectiu incrementar la capacitat de l’aeroport, que ha qualificat de suficient, i ha detallat que es tracta d’intervencions de millora dels serveis als passatgers i seguretat, com ara passarel·les per accedir als avions que eviten la utilització d’autobusos, o dels sistemes de transport i lliurament d’equipatges, entre d’altres.