LOGO CAIB
Contingut
25 novembre 2021Presidència
Foto noticia

Armengol: “La lluita contra les violències masclistes ha de ser col·lectiva i una responsabilitat de tots i totes”


La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha animat avui tota la societat i les institucions a lluitar amb tota la força contra les violències masclistes, una lluita “que ha de ser col·lectiva i una responsabilitat de tots i totes”. Durant la seva participació al minut de silenci en motiu del 25 de novembre que s’ha dut a terme davant el Consolat de Mar, la presidenta ha recalcat que aquest és un “acte simbòlic de reconeixement, condemna i de record a totes les dones que diàriament pateixen aquesta violència a la nostra comunitat autònoma” i ha recordat que aquesta és una violència “estructural”. Per això, ha reafirmat el compromís de continuar impulsant polítiques com la coeducació i serveis com els d’atenció a les dones víctimes.

El Govern de les Illes Balears ha guardat avui un minut de silenci per condemnar les violències masclistes i recordar-ne les víctimes amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. L’acte s’ha duit a terme davant el Consolat de Mar i hi han participat diversos consellers i conselleres del Govern i representants d’altres institucions, partits polítics, forces i cossos de seguretat i de la societat civil de les Illes Balears.

Aquest any 2021 hi ha hagut tres víctimes mortals assassinades a les Illes Balears: Warda Ouchane i el seu fill Mohamed, a sa Pobla, i Elena Livigni, a Eivissa. Durant el primer semestre d’enguany, a les Illes s’han registrat 2.721 denúncies per violència de gènere, s’han activat 293 ordres de protecció i s’han registrat 2.506 dones que han patit violència masclista.