LOGO CAIB
Contingut
22 febrer 2021Conselleria d'Afers Socials i Esports
Foto noticia

Es destinaran enguany 4,21 milions € a les ONG per a projectes de cooperació, sensibilització i acció humanitària

\ El Consell de Govern ha aprovat el Pla Anual de Cooperació al Desenvolupament
\ Suposa un increment del 5,6% respecte a la dotació de l’any 2020

 

El Consell de Govern d’avui, a proposta de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, ha aprovat el Pla Anual de Cooperació al Desenvolupament per a l’any 2021. Es tracta d’un document estratègic que explica els principals objectius i línies d’actuació.
 

Un any més s’ha prioritzat augmentar les partides destinades a les convocatòries de subvencions i a les actuacions directes en matèria de cooperació bilateral. De fet, les convocatòries per executar projectes de cooperació al desenvolupament per part de les ONG, d’acció humanitària i postemergència, així com de sensibilització i educació per al desenvolupament registren un increment del pressupost de 225.000 € respecte a l’any 2020. En concret, s’hi destinen 4.215.000 €, un 5,6 % més .
A més, els programes de cooperació bilateral passen de 330.000 € a 420.000 €.
 

Tal com recull el Pla Anual de Cooperació, enguany hi ha l’objectiu de redactar, amb la participació del sector, la nova llei de cooperació de les Illes Balears, un dels compromisos assolits en els Acords de Bellver de l’any 2019. De fet, a la plataforma de Participació Ciutadana, ja està oberta la consulta pública prèvia per fer-hi propostes. El termini per fer aportacions finalitza el 3 de març.
(http://www.caib.es/sites/participacio/ca/consulta_pravia_a_lelaboracia_de_normativa/?s=09)

S’adjunta el Pla Anual de Cooperació al Desenvolupament de 2021.